14.3 C
Amposta

Els CAP de les tres regions en fase 1 comencen a fer proves PCR als pacients amb símptomes

Els professionals sanitaris recorden la necessitat de demanar cita prèvia i de mantenir les mesures d'aïllament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de les tres regions sanitàries en fase 1- el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, i l’Alt Pirineu i Aran- han començat aquest dilluns a fer proves PCR als pacients amb símptomes de covid-19. Els testos es fan seguint el criteri dels facultatius però no de forma arbitrària a tota la població i formen part de l’estratègia d’identificar casos nous i els seus contactes, aïllar-los i fer-ne el seguiment. Des d’un dels centres on s’ha començat a fer les proves, el CAP Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, es recorda la necessitat de demanar cita prèvia i de mantenir les mesures d’aïllament.

La directora del CAP, Olga Ochoa, ha detallat que les proves PCR es faran “a totes les persones que sempre sota criteri del facultatiu, tinguin símptomes compatibles amb la malaltia”. “Es farà a tothom que ho necessiti”, ha insistit Ochoa. Aquest dilluns al centre ja han notat més afluència de pacients coincidint amb la fase 1 de la desescalada, per la qual cosa subratllen que cal acudir-hi amb cita prèvia –ja sigui per telèfon, web o l’e-consulta.

El CAP ha adequat l’antiga sala d’aïllament per fer-hi les proves PCR. Les infermeres que se n’encarreguen van equipades amb bata, doble mascareta, pantalla facial i doble guant. “La prova en sí no té massa complexitat tècnica, sinó més aviat el preparar-nos i anar amb compte per no encomanar-nos”, ha explicat l’adjunta del centre, María José Lorenzo.

La prova PCR consisteix en prendre una doble mostra -nasal i faríngea- amb un hisop. En el cas del CAP de Sant Pere i Sant Pau, el laboratori clínic de referència és el de l’hospital Joan XXIII, que lliura els resultats en un termini de 24 hores. L’equipament disposa d’un circuit de consultes diferenciat per a pacients amb símptomes de covid-19 i per als que no en tenen.

La directora del CAP d’aquest barri tarragoní apunta que, a partir d’ara, mantindran l’atenció a pacients aguts que ja havien anat fent durant la fase 0 i ja estan preparats per poder prioritzar l’atenció de pacients crònics. “Farem molta més atenció domiciliària per evitar que els pacients vinguin aquí”, detalla Ochoa.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -