14.3 C
Amposta

Els bancs, uns hipòcrites

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons la investigadora del clima i energia Alison Kirsch en l’informe fet per la companyia Rainforest action Network estem en un escenari molt pertorbador de com les institucions financeres ens porten cap al desastre climàtic. Els bancs mundials estan augmentant el finançament dels combustibles fòssils i el finançament de les empreses més responsables de l’expansió d’aquests. Al capdavant d’aquest finançament i tenim els quatre grans bancs americans Wells Fargo, Citi, Bank of Amèrica i JP Morgan que representen més del 30% de tot el finançament dels combustibles fòssils. La directora de l’Institut Internacional de dret i Medi Ambient (IIDMA) constata que una part d’aquest capital arriba de bancs de tot el món incloent els espanyols, banc de Santander i BBVA amb una aportació de gairebé 7 mil milions d’euros.

Fonts de les entitats financeres diuen estar compromeses en la lluita contra el canvi climàtic però las xifres que es coneixen demostren el contrari i proven que estan de manera continuada incomplint l’acord de París. L’any passat es van destinar als combustibles fòssils la suma de tres-cents mil milions d’Eu i que en el seu estat de comptes no estan reflectides de manera clara aquestes aportacions que deixa un dubte molt raonable sobre els estats de compte de les entitats fruit d’anar en contra d’acords molt importants Internacionals i Europeus, el fet és que associen els guanys amb la mentida i la hipocresia. L’últim any els bancs han estat venent el seu suport als objectius climàtics de Paris però la realitat i els números diuen una altra cosa ben diferent.

“Els bancs mundials estan augmentant el finançament dels combustibles fòssils”

L’únic finançament a la baixa d’aquests combustibles és el carbó, bancs de tot el món els estan restringint perquè segons els experts el gran finançament a la indústria d’aquest combustible fòssil ens està portant al precipici del canvi climàtic, que afecten especialment a totes les comunitats, incloent-hi la nostra i als ecosistemes. L’extracció continuada d’aquestes energies fòssils provoca forts impactes ambientals que han arribat al límit i si com sembla els bancs segueixen endavant amb els finançaments el desastre serà total. Cal recordar que encara que no estiguem a la primera línia els impactes seran d’una gran magnitud i no podrem fugir enlloc, caurem tots plegats i aleshores de què els serviran als bancs els beneficis que hauran tret amb aquestes energies, val la pena considerar el que ens convé a tots i posar-ho a la pràctica perquè no prenguem mal puguin tenir un futur. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -