14.3 C
Amposta

Els ajuntaments ebrencs podrien rebre fins a 12 MEUR si cedeixen els romanents municipals, segons el PSC

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El govern de Pedro Sánchez ha constituït un fons de 5.000 milions d’euros que destinarà als ajuntaments per la recuperació econòmica i social. És un import addicional equivalent al 35%, que prové dels ajuntaments que cedeixin de manera voluntària els romanents a l’Administració General de l’Estat.

Aquests 5.000 milions addicionals que el govern donarà als ajuntaments a fons perdut seran transferits en dos anys, el 40% el 2020 (2.000 milions d’euros) i l’altre 60% el 2021 (3.000 milions d’euros) i podran ser destinats a finançar actuacions en l’àrea de l’agenda urbana, mobilitat sostenible, transició energètica, atenció a les persones i cultura.

 “El que pretén el govern, en aquesta mesura, és afavorir la reactivació i la recuperació econòmica dels nostres pobles i ciutats, una mesura molt encertada que permetrà als ajuntaments invertir en la ciutadania el romanent de tresoreria que ara no poden, i més a més rebran de l’estat a fons perdut una quantitat equivalent al 35% dels diners que ara no poden gastar. En total més de 47 milions d’euros a les Terres de l’Ebre, 35,3 milions procedents de les arques municipals i 12,4 milions d’euros a fons perdut que els hi donarà l’Estat”, ha explicat el senador del PSC Manel de la Vega.

Els recursos econòmics procedents dels romanents dels últims anys, prop de 15.000 milions d’euros, que avui dia els ajuntaments no poden gastar per la Llei d’Estabilitat Pressupostaria del govern del Partit Popular, seran retornats per l’Estat proporcionalment en els deu anys vinents a partir del 2022, i s’imputaran com a ingrés no financer pels ajuntaments el que els hi permetrà  incrementar la seva despesa sense incórrer en dèficit. D’aquesta manera, segons els socialistes ebrencs, el govern dona resposta mitjançant un real decret-llei, “a una de les reclamacions històriques dels ajuntaments”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -