14.3 C
Amposta

Elena Fabra és la nova directora del Museu de les Terres de l’Ebre

Fabra, com a directora del museu vol potenciar el Museu com a referent a les Terres de l'Ebre i el seu paper en Servei d'Atenció Museística (SAM)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Junta del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha ratificat aquest dijous a la deltebrenca Elena Fabra com a nova directora del Museu de les Terres de l’Ebre. Fabra és llicenciada en Geografia i Història per la URV i té experiència en l’àmbit de l’etnologia, el patrimoni i la museografia, al voltant dels quals ha dut a terme treballs i publicacions, així com ha comissariat exposicions. Pel que fa a l’experiència, és tècnica superior d’Administració Pública a l’Ajuntament de Deltebre, especialitzada en gestió i patrimoni cultural, educació i igualtat i gènere.

Fabra, com a directora del museu vol potenciar el Museu com a referent a les Terres de l’Ebre i el seu paper en Servei d’Atenció Museística (SAM). Després de la voluntat de sortida de consistoris com la Ràpita, Sant Jaume o Masdenverge, la nova directora es mostra encoratjada a continuar incorporant altres municipis disposats a treballar de forma mancomunada pel territori.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, assegura que “estem convençuts que la figura de la nova directora ajudarà a incorporar nous consorciats i donar al territori el servei que necessita”, alhora que “hem de treballar amb estructures territorials per donar cobertura a tothom i sortir tant de localismes com de la politització d’aquests espais, que en res beneficien la bona tasca del Museu de les Terres de l’Ebre”.

Fabra, qui assumeix el càrrec directiu de quatre anys prorrogables a quatre més, ha guanyat el concurs públic presentat per l’Ajuntament arran la dimissió de l’anterior director, Alex Farnós. Durant aquest temps el càrrec l’ocupava de forma provisional la gerent del Museu, Mar Villalbí. Al gener es va obrir la convocatòria pública per dirigir el Museu de les Terres de l’Ebre, una crida a la qual es van presentar una vintena de persones, de les quals només cinc complien tots els requisits i tres van arribar a la fase final per presentar el projecte.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -