14.3 C
Amposta

El xef Fran López dona a conèixer l’excel·lència de l’angula a restauradors barcelonins

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

NdP.- “L’angula, la pesca tradicional a la cuina” és un projecte que impulsa l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja des de fa més de 5 anys i aquesta setmana s’ha presentat a la seu de la Fundació Alícia al complex de Món Sant Benet. Al llarg de tots aquests anys s’han desenvolupat cursos de formació professionalitzadora per a la confraria de pescadors per a millorar el tractament del producte com també s’han elaborat sessions de showcooking amb les estrelles Michelin de les Terres de l’Ebre al restaurant Racó del Riu de la mateixa localitat.

Enguany, de fet, s’ha comptat amb la participació directa de Fran López, xef del restaurant Villa Retiro de Xerta, amb l’objectiu de posar en valor l’excel·lència d’un producte molt propi del Delta de l’Ebre i molt apreciat i valorat en el mercat arreu. L’angula com a producte amb unes qualitats organolèptiques excepcionals convé mantenir-la en bones condicions per a què els paladars puguin apreciar-la als restaurants i, durant la jornada desenvolupada dilluns 25 de març a la Fundació Alícia, totes les persones assistents de la restauració i de la gastronomia van poder conèixer de primera mà les receptes tradicionals del delta, i també les noves propostes més innovadores de preparació i de combinació amb altres productes propis del territori, com el caneló d’angula amb maracujà, el xapat d’anguila o l’arròs amb cranc blau.

L’objectiu de la sessió era posar en valor l’angula especial de Sant Jaume d’Enveja, pescada de manera artesana i respectuosa amb l’entorn per part dels membres de la Societat de pescadors de Sant Jaume d’Enveja, qui des dels inicis han format part activament de tot el projecte de promoció d’aquest producte local de qualitat. Joan Castor Gonell, alcalde de Sant Jaume d’Enveja, creu que és molt important la iniciativa perquè “no només cal conèixer les qualitats del producte, sinó també les persones i les famílies que hi ha al darrera de tota la pesca”, i perquè “és important que la gent de la restauració conegui qui pesca l’angula, com també que qui la pesca conegui també qui la cuina i la porta al a taula”. El coneixement de les dos parts de cara a la promoció del producte de qualitat de Sant Jaume d’Enveja i del delta de l’Ebre és vital.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

L’Ajuntament de Tortosa contracta 22 persones a través del programa d’ocupació Treball als Barris

L'Ajuntament de Tortosa ha donat la benvinguda a 22 persones que s'incorporen a treballar en diferents departaments de l'ajuntament des d'aquest dimecres i durant...

Una trobada de VOX altera la tranquil·litat del Pinell de Brai, a la Terra Alta

VOX de la demarcació de Tarragona ha organitzat un dinar aquest dissabte, 4 de juliol, a la Catedral del Vi del Pinell de Brai...

El Govern i el Parc Natural dels Ports reben amb interès la iniciativa Maestrazgo-Els Ports de Global Nature

La iniciativa Maestrazgo-Els Ports es va presentar aquest dijous a la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports. La fundació Global Nature ofereix finançament...

La Generalitat presenta al sector de l’esport de les Terres de l’Ebre els criteris per practicar esport

La presentació, que s’ha fet telemàticament, ha estat presidida pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, acompanyat dels representants territorials de l’Esport...

La URV puja a la tercera posició de l’U-Ranking d’universitats de l’Estat

L’edició de l’U-Ranking 2020, que avalua 70 universitats de l’Estat espanyol (48 de públiques i 22 de privades) situa la Universitat Rovira i Virgili...
- Anunci -
- Anunci -