14.3 C
Amposta

El tram ebrenc de l’autopista AP-7 serà gratuït

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ministeri de Foment del govern espanyol anuncia que no renovarà la concessió de l’autopista AP-7 en el tram entre Sant Joan d’Alacant i Tarragona, que creua les Terres de l’Ebre des de l’Ametlla de Mar fins Alcanar. L’explotació del tram ara va a càrrec d’Aumar, una empresa del grup d’Abertis, i, un cop acabi la concessió al mes de gener de l’any vinent, Foment no la renovarà i, per tant, serà la primera vegada que Catalunya viu la fi d’un peatge.

El secretari general d’Infraestructures, Julián López, ha declarat avui que Foment liberalitzarà el tram entre Alacant i Tarragona i que actualment el ministeri treballa per licitar un estudi sobre els fluxos de vehicles que permeti conèixer les necessitats de cada tram de l’AP-7. La fi del peatge es produirà l’1 de gener del 2020 i aleshores l’autopista “quedarà lliure de peatge”, segons ha afirmat López.

El ministeri calcula que hi haurà un augment de vehicles pesants, fet que obligarà a reforçar la calçada per donar-li més consistència. A més, també s’estudien altres mesures com ampliar l’autopista de dos a tres carrils en alguns trams determinats.

Totes les concessions que acaben el 2021 estan actualment en mans d’Abertis, companyia propietat d’Atlanta i ACS. Les autopistes que depenen d’aquestes concessions representaven un 45% dels beneficis de l’empresa en l’exercici del 2017, segons les dades publicades el 2018. Malgrat això, Abertis va assegurar l’any passat que la fi de les concessions no compromet el futur de la companyia. Recentment, Abertis ha invertit en actius a França, el Brasil i Xile, entre d’altres.

Font: Diari Ara

Redacció – D. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -