EbreNotícies

El temporal deixa registres superiors als 100 l/m2 a molts punts de les Terres de l’Ebre

El fort temporal de llevant ha deixat fins les sis de la tarda d’aquest dimarts precipitacions superiors als 100 l/m2 d’aigua en alguns punts de la comarca del Montsià. Destaquen els registres de les estacions automàtiques dels Alfacs (Sant Carles de la Ràpita) amb 122,5 l/m2 i Amposta amb 109,5 l/m2, segons dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. El xàfec ha estat força intens a la zona dels Alfacs on s’han registrat 24,1 mm en només 30 minuts. Com a dada curiosa, a la capital del Montsià ha plogut més avui que en tot el que portem d’any (108,6 l/m2, de l’1 de gener al 21 d’octubre).

A conseqüència de les fortes pluges, els ajuntaments d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita han activat a primera hora de la tarda, en fase d’alerta, el seus respectius plans d’emergència municipal per risc d’inundacions. A més, Amposta i Alcanar han suspès l’activitat escolar als centres educatius de primària i llars d’infants. El trànsit també s’ha vist alterat a la N-340 al terme municipal d’Amposta per inundacions de la calçada i, als voltants de les tres de la tarda, l’Ajuntament ha comunicat que es trobaven tallats al trànsit els camins Granell, Tapa, Comunets i Mas d’en Carrasca per grans acumulacions d’aigua.

Pel que fa a la comarca del Baix Ebre, a Deltebre també s’han registrat inundacions en diversos carrers i el canal de la Sèquia Mare ha estat a punt de desbordar-se. A Tortosa, el fort xàfec registrat entre les dues i les tres de la tarda ha tornat a inundar la plaça de la Unió i s’ha tallat temporalment l’accés a la Raval de la Llet des del pont de Tirant lo Blanc. A Campredó s’han tallat alguns camins rurals per acumulació d’aigua.

Font: Ebredigital

Redacció – J. J. C.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close