14.3 C
Amposta

El teletreball es duplica després de dos anys de pandèmia amb un 17% de persones que fan feina a distància el 2021

Els empleats que teletreballen es multipliquen per tres des del 2017 a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El teletreball es duplica a Catalunya després de dos anys de pandèmia, que ha impulsat la feina des de casa a nivells mai vistos fins ara. L’índex de teletreball va assolir el seu màxim coincidint amb el confinament domiciliari, el segon trimestre del 2020, amb un 21,2% d’ocupats. La xifra va baixar lleugerament durant l’any, que es va tancar amb un 17,7% de mitjana, xifra que s’ha consolidat al llarg del 2021, amb lleugeres pujades i baixades. Així doncs, de mitjana l’any passat un 17% de persones van fer feina a distància ocasionalment o més de la meitat dels dies de la setmana, amb un 15,4% l’últim trimestre, segons dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA).

Aquesta xifra és més de dues vegades superior a la del 2019, quan un 8,6% de la població ocupada treballava a distància; i multiplica per tres la del 2017, quan a Catalunya hi havia 167.000 teletreballadors (5,1%).

El confinament domiciliari va portar a més de mig milió de catalans a treballar des dels seus domicilis, moltes vegades de manera accidentada, sense la infraestructura física o digital necessària. En total, 684.500 catalans van fer des de casa seva entre l’abril i el juny del 2020, segons els registres de l’INE. La xifra encara podria ser més alta perquè 82.300 persones no van donar una resposta determinada d’on feien feina, una xifra molt superior a les 32.100 ho van fer a finals del 2021.

En aquell moment, no hi havia tampoc un marc legal que detallés quines havien de ser les regles del teletreball, però sí que, segons l’Estatut dels Treballadors, en el cas dels assalariats qui ha d’aportar els materials per a treballar és l’empleat. La normativa de la feina a distància es va acabar aprovant el setembre del 2020, quan el percentatge ja s’havia reduït al 17,9%.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -