EbreNotícies

El servei de teleictus de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha atès 20 casos enguany

El teleictus proporciona millor temps de resposta per al pacient, ja que comporta que els professionals d’aquest hospital tinguin la col·laboració telemàtica urgent del neuròleg de guàrdia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre compta amb el servei de teleictus en col·laboració amb l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Aquest servei millora el temps de resposta i, per tant, és una millora qualitativa per als pacients de la Ribera d’Ebre i de la zona d’influència de l’hospital.

Fins a final de setembre de 2019, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha atès 20 casos activats de Codi Ictus. Aquests pacients tenien edats compreses entre 45 i 94 anys: 7 han estat dones i 13, homes.

Pel que fa a tractament, 8 han rebut tractament trombolític al propi servei d’urgències de l’Hospital Comarcal de Móra, 9 han estat traslladats a Bellvitge per realitzar neurointervencionisme, 6 han estat traslladats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i per a 5 pacients s’ha desactivat el Codi Ictus i han quedat ingressats a l’hospital.

En aquest sentit, durant el 2018 es van atendre 28 pacients amb criteris de Codi Ictus dels quals 6 van rebre tractament farmacològic al l’Hospital de Móra i 10 van ser traslladats a Bellvitge per fer neurointervencionisme com a primera opció. La resta van ser derivats a la unitat d’Ictus del Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per ser ingressats.

La col·laboració amb els neuròlegs de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa és important sobretot pel temps de resposta amb què s’atenen els pacients. Des de l’Hospital de Móra es connecten amb l’Hospital Verge de la Cinta, on els neuròlegs poden visualitzar les imatges del TAC practicat i mitjançant una pantalla i una càmera poden veure el pacient i donar indicacions als professionals de l’Hospital de Móra, consensuant el tractament a dispensar.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close