14.3 C
Amposta

Comencen les obres del Parc Fluvial del Delta per seguir donant projecció a la façana fluvial de Deltebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un any després de la inauguració del Centre Fluvial del Delta, l’Ajuntament de Deltebre ha iniciat les obres d’execució de la primera fase del Parc Fluvial del Delta. Un espai ubicat a l’entorn del pont Lo Passador que ha de permetre seguir valoritzant uns “terrenys que són estratègics per al desenvolupament del Deltebre futur i que han estat infrautilitzats durant molts d’anys”, tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

L’inici de les obres ha comptat amb un moment simbòlic: el soterrament parcial d’una de les barcasses que unia Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Està previst que la barcassa, una vegada amb els treballs d’adequació corresponents, jugui un paper protagonista ja que es convertirà en escenari dels diferents espectacles o esdeveniments que es realitzin al Parc Fluvial del Delta.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “les barcasses són història del nostre municipi i, per aquest motiu, volem patrimonolitzar la barcassa i que la seva memòria pugui perdurar al costat del riu Ebre esdevenint una part essencial del projecte del Parc Fluvial del Delta”. Soler també ha detallat que la barcassa anirà acompanyada d’un plafó explicatiu que detallarà de manera gràfica la seva història.

En tot cas, el Parc Fluvial del Delta esdevindrà un punt de trobada de més de 5.500m2 per als veïns i veïnes de Deltebre, i un espai on poder realitzar diferents esdeveniments lúdics i culturals. Soler ha detallat que “el Parc Fluvial del Delta és un pas més en la transformació de la façana fluvial de Deltebre que estem duent a terme des de la passada legislatura”.

De fet, una vegada amb el Centre Fluvial del Delta, l’embarcador David Casanova i el Parc Fluvial del Delta, es seguirà treballant per a projectar una zona hotelera, de restauració i de comerç de gairebé 8.000m2. L’alcalde ha explicat que “volem que l’entorn del pont Lo Passador esdevingui un espai de projecció turística, cultural i de lleure”.

Les obres està previst que finalitzin durant el primer trimestre de l’any 2020 i tenen un cost de 199.896,64€. Tot i això, les gestions del govern municipal de l’Ajuntament de Deltebre han permès assolir una subvenció de la Diputació de Tarragona de 160.000€ per fer front a l’execució de l’obra, de manera que l’actuació de la primera fase del Parc Fluvial del Delta tindrà un cost del voltant dels 40.000€ per a la hisenda municipal. El pressupost 2020 també contempla una partida del voltant dels 80.000€ per acabar de complementar aquesta primera fase d’actuació.

Cal recordar que fa unes setmanes també es van iniciar les obres de l’espai d’exposicions el qual estarà sufragat gairebé íntegrament pel departament de cultura de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde ha conclòs afirmant que “hem de cercar totes les vies de finançament possible per tal de seguir transformant el municipi i per tal que les accions que duem a terme suposin el menor impacte possible a la hisenda municipal de l’Ajuntament de Deltebre”.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -