EbreNotícies

Demà es realitzarà una crescuda extraordinària del riu Ebre a Flix amb finalitats ambientals

El procés tindrà lloc entre les 8 del matí i les 7 de la tarda, amb tres puntes de 1.200 m3/s

Endesa realitzarà demà dijous, 28 de novembre, el desembassament extraordinari de tardor al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Flix, a la Ribera d’Ebre, amb finalitats ambientals. Concretament, l’actuació de la Companyia des de la central hidràulica de Flix durarà 11 hores, des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda.

Els treballs per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu implicaran la coordinació de tres centrals de la Companyia, on es deixarà anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre, per ordre de descens, perquè Flix –l’última de les centrals– pugui deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.

La sortida d’aigua des de la central, acordada amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, anirà variant segons l’hora del dia. Així, s’iniciarà amb només 200 m3/s i anirà creixent fins als 1.200 m3/s. De fet, es produiran tres puntes de 1.200 m3/s, entre les 9 i les 10 del matí, les 12 i les 2 del migdia, i les 4 i les 6 de la tarda. A partir de les 6 de la tarda s’anirà reduint progressivament.

Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) i és necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close