14.3 C
Amposta

El Govern afirma que retirarà el monument franquista de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els diners no seran un impediment per retirar el monument franquista de Tortosa, segons va afirmar la consellera de Justícia, Ester Capella, en una entrevista amb la cadena SER. La retirada es farà una vegada aprovada la nova llei integral de memòria històrica prevista per a finals d’any o principis del 2020. Capella va afirmar que el Govern «ho té clar i està determinat» a fer-ho, i que per a això «els diners no seran un problema». En l’entrevista a la SER Ebre, amb motiu de la inauguració del nou Palau de Justícia de Tortosa, Capella va exposar que «el monument [a la batalla de l’Ebre] es retirarà perquè resignificar no repara».

«Un govern democràtic no pot tolerar que siguin presents encara determinades simbologies en espais públics. Pel que diuen, el que representen, que no són valors democràtics ni de respecte als drets fonamentals, pel que signifiquen d’enaltiment i homenatge al que va ser un cop d’Estat», va argumentar. «No podem compartir un monument que va en contra d’aquests principis», va afegir.

El 2016 l’Ajuntament de Tortosa va consultar als ciutadans què fer amb la gegantina estructura: retirar-la o reinterpretar-la. La majoria va optar per la reinterpretació, que passa per recordar totes les víctimes de la guerra. I el tema va tornar a quedar oblidat en un calaix. Però l’anunci del nou projecte de llei de memòria històrica, que obligarà a retirar tota la simbologia franquista sense les excepcions que detallava l’anterior normativa, ha tornat a col·locar en el punt de mira el monument de Tortosa.

Font: El Periódico

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -