14.3 C
Amposta

El PSC de Tortosa demanarà al ple un control més eficient i efectiu de la mosca negra

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Grup Municipal del PSC de Tortosa ha iniciat el nou curs polític amb una roda de premsa per informar sobre les mocions presentades al ple del proper 9 de setembre. El portaveu del grup, Enric Roig, ha destacat que, tal i com es va ratificar a l’assemblea del passat 27 de juliol, “continuem presentant mocions per treballar per Tortosa i pels tortosins i tortosines. Perquè Tortosa és la nostra prioritat i, per tant, seguim treballant per la Tortosa que volen els seus ciutadans i farem tot el que sigui necessari per la industrialització, el creixement econòmic, la creació d’ocupació i evitar que els joves hagin de marxar.”

Proposta per reclamar accions per al control de la plaga de la mosca negra

La primera de les mocions presentades fa referència al greu problema que suposa la plaga de la mosca negra que fa tretze anys que pateixen les Terres de l’Ebre. Roig ha explicat que els retards amb què van començar els tractaments, conseqüència d’entrebancs administratius, ha complicat reduir la població adulta de l’insecte.

Tal i com ha recordat Roig, “la presència de la mosca negra incideix molt negativament tant en la qualitat de vida dels ciutadans, com en alguns sectors productius de l’Ebre tant importants com ara l’agricultura o el turisme, i, tenint en compte el grau de despoblament de les nostres comarques, el problema es veu multiplicat. Per això és imprescindible que les administracions actuïn per eradicar aquesta plaga.”

Així mateix, Roig ha explicat que el conveni signat era pel període 2015-2017 i per tant no hi ha un conveni en vigor que faci que els tècnics puguin realitzar el tractament larvari per evitar la posterior plaga, pel que la reivindicació va més enllà dels recursos econòmics i proposa una planificació dels tractaments, tal i com va instar el Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya el passat mes de juny.

La proposta, per tant, demana a la Generalitat que garanteixi el tractament de la mosca negra amb la dotació pressupostària corresponent perquè es puguin realitzar els tractaments, a signar un conveni plurianual i a reunir de forma periòdica la Comissió de Seguiment, a elaborar un estudi sobre la plaga i el seu tractament i la seva prevenció i s’insta a l’Ajuntament de Tortosa a adherir-se a la Plataforma d’Afectats per la Mosca Negra.

“Tots i totes tenim dret a una seguretat ambiental i alimentària i a gaudir d’un entorn físic, social i comunitari que permeti una vida saludable i amb benestar, per això hem de posar els recursos per aconseguir-ho” ha reblat Roig.

Proposta per reclamar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals una adequada cobertura informativa de Tortosa i Terres de l’Ebre

La segona moció presentada fa referència a la queixa que fa la ciutadania de Tortosa i les Terres de l’Ebre de la poca cobertura que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa d’aquelles activitats de promoció del territori, així com aquelles de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu que es desenvolupen, com ara els recentment celebrats CSIT World Sport Games, la XXIV Festa del Renaixement o la XXVI Mostra de Jazz, que apunten han tingut una cobertura gairebé testimonial.

Segons ha exposat Roig, “aquesta és una situació que la ciutadania reivindica contínuament. La gent de Tortosa i les Terres de l’Ebre es consideren els grans oblidats per part dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i sembla que només se’n recorden d’ells amb temes que generen polèmica.“

Fets com aquest també contribueixen al despoblament que pateix el territori degut al seu desconeixement, un problema per al que calen mesures. “Si els ciutadans no se senten reconeguts a la TV es perden possibles visitats i recursos econòmics” ha dit Roig que ha posat com exemple una selecció feta a Catalunya Ràdio dels millors restaurants de Catalunya on no en sortia cap de les Terres de l’Ebre.

Per tant, expliquen que davant d’aquest clam de la ciutadania, i amb tot el respecte cap a la professionalitat dels corresponsals i tècnics de la CCMA a l’Ebre, la proposta demana a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que es doni una adequada cobertura informativa a Tortosa i a les Terres de l’Ebre en totes aquelles activitats de promoció del territori, així com aquelles de caràcter lúdic, cultural, esportiu i festiu s’hi desenvolupi, igual que es cobreixen moltes altres d’arreu de Catalunya.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -