14.3 C
Amposta

Retrets pel projecte Castor: s’hi han destinat més de 85 MEUR mentre està en hibernació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha recordat que el cost de la hibernació  de les instal·lacions de Castor és d’aproximadament 17 milions d’euros a l’any, el que ve a sumar, en els cinc anys que du hibernat, l’escandalosa xifra de prop de 85 milions d’euros. “És una autèntica barbaritat estar parlant de 85 milions en mantindré una cosa inservible i perillosa, després de les indemnitzacions multimilionàries a l’empresa de Florentino i d’haver posat en perill la seguretat de les comarques dels voltants quan sabem que Enagás buscarà la fórmula per repercutir eixos costos en el consumidor”, ha indicat. Mulet ha reiterat que la vida útil del segellat caduca en els pròxims mesos, motius pel qual és ara el moment d’abordar el desmantellament al no existir ja cap excusa que justifiqui la no viabilitat d’aquesta mesura.

Per al portaveu de Compromís “les xifres que s’han donat parlen d’uns 200 milions d’euros el cost del desmantellament i el dubte de qui ha de fer-se càrrec d’aquesta actuació tot i que estava prevista en el projecte. Estem parlant que, en 12 anys hibernant el projecte, ja s’haurà superat eixa xifra, per tant, no entenem que no es busqui ja remei i es deixi de malgastar eixa ingent quantitat de diners, a no ser que algú estigui fent algun sucós negoci que no vol abandonar”.

Mulet ha afirmat que “mantenir el monstre hibernant, és mantenir-lo viu i gastant”, i es pregunta “quí ens assegura que no vingui cap nou il·luminat amb informes a la carta baix del braç i digui que ja no té risc i se li ocorri donar-li nova activitat?”. Per això Mulet ha declarat que“si no volem témer un despertar del projecte, cal desmantellar-lo, i especialment, depurar responsabilitats polítiques. A nivell judicial s’ha avançat molt poc  i hem vist la negativa del PP per exemple en el Senat a crear una Comissió d’Investigació tal i com vam demanar per via parlamentària; i mentre, ningú ha assumit cap responsabilitat política, després de la història del despropòsit continu que ha estat aquest projecte”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -