14.3 C
Amposta

Benifallet contra les violències sexuals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Benifallet se suma a la preocupació internacional per la xacra que suposen les violències sexuals contra les dones i per això han creat un grup de treball que ha elaborat un Protocol d’Actuació Local per a casos de violències sexuals.

El protocol representa un procés d’intervenció que recull actuacions vinculades a la prevenció, a la detecció i a l’atenció en espais festius. Apunten que calen espais d’oci lliures de sexisme i conductes abusives i masclistes i que permetin a les dones i al col·lectiu LGTBI+ relacionar-se i gaudir de forma segura i consentida.

Per aconseguir-ho pretenen sensibilitzar la ciutadania i oferir un espai de seguretat i de confiança on rebin suport. Aquests espais son els Punts Lila. A Benifallet, a diferència d’altres municipis, es tractarà d’un Punt Lila Mòbil. Serà un espai mòbil coordinat per l’Ajuntament de Benifallet, però conformat per molts voluntaris/es, empresaris i associacions locals degudament formats sobre violències sexuals i com atendre i assessorar les persones usuàries.

Serà un grup de persones degudament identificades que tindrem com a funció:

a) Informar a la ciutadania sobre l’existència del Protocol i els recursos que tenen al seu abast en matèria de violència de gènere.

b) Facilitar un espai preparat per a què les persones que hagin patit una agressió puguin sentir-se segures i assessorar-se per decidir si activen o no el Protocol Local.

c) Definir l’espai de la festa com un espai lliure d’agressions masclistes.

Estarà disponible durant la Festa Major, això és, les nits del 6 al 10 de setembre, de les 3 fins a les 7 de la matinada. L’Ajuntament demana a tota la ciutadania que participi a la Festa Major de Benifallet i que si son testimonis d’algun tipus d’agressió i/o violència sexual que n’informin algun membre del Punt Lila.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -