14.3 C
Amposta

El projecte educatiu de la Fundació Gentis seleccionat per la xarxa de Garagelabs de la Fundació Orange

Aquesta aula s’integrarà a la Unitat acreditada com a Escola de Segona Oportunitat que Gentis gestiona a Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’univers dels FabLAbs a les Terres de l’Ebre posa la seva primera pedra a Amposta de la mà de Fundació Gentis i de Fundació Orange. La Fundació Gentis s’ha sumat aquests dies als 22 centres educatius de formació i Segona Oportunitat que ja compten amb un GarageLab per impartir unes propostes educatives variades, innovadores i de qualitat.

A través de l’entorn FabLab i el moviment maker, aquest centre de la Fundació Gentis podrà desenvolupar propostes transversals de formació per a l’alumnat, amb l’objectiu de transformar els seus processos d’aprenentatge i creixement personal.

Amb aquest atorgament, la Fundació Orange no aportarà tan sols equipament, ja que també s’encarregarà de la formació del claustre docent en metodologies potenciadores de l’aprenentatge significatiu i per projectes.

Aquesta iniciativa de Fundació Orange pretén reduir l’absentisme escolar de la joventut vinculada als projectes formatius dels centres en els quals intervenen, a la vegada que pretén situar la innovació i les noves tecnologies al capdavant dels interessos de les persones joves a les quals s’acompanya.

Aquest projecte crearà sinergies amb el FabLab de l’Ajuntament d’Amposta, establint una xarxa de col·laboració entre aquesta administració i una entitat del tercer sector social que proposa itineraris formatius a les persones joves que han fet un abandonament prematur dels seus estudis i que corren risc d’exclusió social. L’objectiu principal d’aquesta col·laboració serà generar processos digitals inclusius que afavoreixin oportunitats a totes les persones joves.

El disseny i la construcció d’aquesta aula serà un projecte a desenvolupar per l’alumnat de l’Escola de Segona Oportunitat de la Fundació Gentis. S’iniciarà amb la transformació d’una de les aules del centre que posteriorment es dotarà d’equipament tecnològic com impressores 3d, talladora de vinil, fresadora o màquina per a tall làser.

La Fundació Gentis valora de manera molt positiva l’oportunitat facilitada per la Fundació Orange per apropar aquest equipament i la metodologia que l’acompanya al seu alumnat, ja que amb aquest projecte “es podran cobrir les necessitats tècniques perquè el nostre jovent pugui aprendre de manera creativa amb igualtat d’oportunitats que la resta de persones joves”.

Aquest GarageLab “ens aproparà encara més a un dels nostres objectius prioritaris per 2021-2022, situar-nos en un model d’Escola Digital Inclusiva que augmenti les possibilitats del nostre alumnat d’establir el seu futur laboral al nostre territori, contribuint a frenar la diàspora i fuga de talent que pateixen les nostres Terres a través d’ocupabilitats en entorns de teletreball o treball a distància”.

Redaccoó

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -