14.3 C
Amposta

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova l’Addenda Primera de Serveis Socials 2022-2025

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat l’Addenda Primera de Serveis Socials del Contracte Programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i el Consell Comarcal del Baix Ebre en matèria de Serveis Socials i altres programes relatius al benestar social, amb una vigència de l’1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2025. “Des d’aquí es fa una feina extensíssima a la comarca per tal de donar servei a la comunitat i fer més àgils les gestions i l’addenda vol donar solucions per a les properes anualitats del programa”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert. Des del Consell Comarcal del Baix Ebre es gestiona l’ajuda a domicili, els serveis de dependència, compromís socioeducatiu, teleassistència, transport adaptat i urgència social, programes que donen resposta a les necessitats en la matèria de la comarca.

D’altra banda, també s’ha aprovat la subvenció per a la realització de contractes formatius per a l’obtenció de pràctica professional, que està adreçat a persones joves aturades d’entre 16 i 29 anys que disposin d’alguna titulació. L’objectiu és que els joves puguin assolir experiència laboral del que s’han format durant 12 mesos. “Els joves son un dels col·lectius als que s’ha d’ajudar en la inclusió al mercat laboral i subvencions com estes ens donen eines per poder- ho fer, aquí al Consell Comarcal, per exemple, incorporarem una persona en pràctiques per a la secció administrativa”, destaca Gilabert. En el ple de gener, també s’han aprovat un conveni amb les universitats a distància, UNED i la UOC, fruit d’esta política cap als joves i la formació que des del Consell Comarcal es vol impulsar.

Pel que fa al turisme, s’ha aprovat el conveni per a la participació conjunta i coordinada al programa de fires i a les campanyes de publicitat del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona de les Terres de l’Ebre i diferents administracions del territori. L’exemple més proper és el de la presència del Consell Comarcal al Fitur 2024 per fer promoció turística del territori pel que fa a Camins Naturals – Vies Verdes.

En relació amb les mocions, el ple ha aprovat la moció conjunta presentada pels grups comarcals del Consell Comarcal del Baix Ebre. La moció rebutja el transvasament i la interconnexió de xarxes de l’Ebre entre Tarragona i Olèrdola proposat pels col·legis professionals, s’insta al Govern de la Generalitat al canvi d’ubicació de la dessaladora de les comarques del Baix Llobregat on es concentren els problemes d’escassetat d’aigua. Es qüestiona l’eficiència del transport marítim d’aigua i es creu necessari el plantejament d’un model de desenvolupament i equilibri territorial per a solucionar el problema d’escassetat d’aigua.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -