14.3 C
Amposta

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rebutja la interconnexió de les xarxes del CAT i el Ter-Llobregat

El plenari ha votat per unanimitat una moció presentada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en contra del transvasament de l’Ebre i la interconnexió de xarxes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat aquest dimarts, 27 de febrer, una moció de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i presentada per tots els grups comarcals. Aquesta moció rebutja el transvasament del riu Ebre i la interconnexió de les xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el sistema Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a través d’una canonada entre Constantí i Olèrdola. A més, s’ha instat el govern de la Generalitat a canviar la ubicació de la dessaladora del Foix, entre Cunit i Cubelles, a les comarques del Llobregat, on realment hi ha escassetat d’aigua. El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha mostrat la seua satisfacció: “Sabem que la solució a la sequera no és la interconnexió de xarxes i, a més, va en contra de l’equilibri territorial. Hem de fer una política de la gestió de l’aigua fonamentada per l’eficiència i la sostenibilitat”.

D’altra banda, la portaveu del govern comarcal i vicepresidenta, Núria Morera, va mostrar tot el suport i la solidaritat de l’ens al sector de la pagesia que s’està mobilitzant aquests dies: “Els treballadors i les treballadores del camp reclamen drets i causes justes que no només els beneficiaran a ells, sinó al conjunt de la societat”. Finalment, el plenari també va aprovar la liquidació definitiva de l’anualitat 2023 del servei d’intervenció socioeducativa (SIS) i la declaració com a bé cultural d’interès local (BCIL) del saló-teatre de la Societat Obrera de Tivissa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -