14.3 C
Amposta

El perellonenc Josep Pallarès guanya la primera volta de les eleccions de la URV

L'ebrenc es disputarà el càrrec amb l'actual rectora Figueras

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Josep Pallarès i María José Figueras són els dos candidats que han aconseguit més suports en la primera ronda de les eleccions a rector de la URV, però cap d’ells ha superat el 50% dels vots ponderats necessaris per guanyar els comicis. Per aquest motiu, es disputaran el càrrec en una segona volta. La campanya electoral començarà a partir d’aquest divendres i s’allargarà fins a la mitjanit del dia 1 de juny. La votació, que se celebrarà de l’1 al 3 de juny, tornarà a ser telemàtica.

En l’acte de presentació dels resultats, Pallarès ha afirmat que la seva candidatura ha fet el “primer pas” per guanyar i ha agraït la confiança dipositada en el seu equip. “La fiabilitat i la confiança de totes les persones que m’acompanyen és garantia suficient per poder liderar la universitat, conjuntament amb les propostes, és una combinació guanyadora”, ha valorat Pallarès. El candidat ha demanat que les dues terceres parts de l’electorat que han apostat pel “canvi” a votar-lo: “Esperem continuar treballant per liderar el canvi a la universitat”.

Per la seva banda, Mercè Gisbert ha assenyalat que la seva proposta era la més “arriscada i diferent” i ha celebrat que hagin iniciat un procés de canvi dins la institució. “Vam guanyar el dia que vam decidir presentar-nos, ha estat un creixement personal i professional brutal”, ha assegurat. La candidata també ha anunciat que se suma a la candidatura de Pallarès i ho ha justificat perquè, diu, es tracta del “canvi possible”.

L’actual rectora, María José Figueras, ha apuntat que continuaran “esforçant-se” per arribar a tota la comunitat universitària que no ha participat en aquests comicis. Figueras ha recalcat que s’ha tornat a presentar per consolidar un projecte que s’ha vist marcat per la pandèmia. “Hem fet coses diferents de les que es feien abans, però els fets no han pesat en la proporció que havia pensat”, ha reconegut. I ha afegit: “Espero tenir una segona oportunitat perquè el meu projecte pot ser un projecte guanyador”.

En paral·lel, tots tres candidats han lamentat que la participació no hagi supeerat el 23% en unes eleccions que s’han celebrat en tres jornades i de forma telemàtica. “Hauríem de ser capaços de motivar els estudiants, per això hem pensat en elements actius durant la campanya, perquè aquesta responsabilitat col·lectiva també els afecta”, ha sostingut Pallarès.

Resultats ponderats per cada candidatura i col·lectius

El pes del vot de cada col·lectiu és diferent en les eleccions a rector de la URV. Així, el professorat doctor amb vinculació permanent (480 persones del cens) té el 51% del pes; els estudiants (15.349 persones del cens) representen el 20%; el personal d’administració i serveis (PAS) (696 persones del cens) el 17%, i el personal docent i investigador (PDI) no permanent, (998 persones del cens), tenen el 12% del pes.

Pel que fa a la participació global s’ha xifrat en el 23,60%, però ha estat desigual en els col·lectius. A tall d’exemple, el PDI permanent han estat els que més han participat, amb un 94,17%, i el que menys els estudiants amb un 14,95%.

ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -