14.3 C
Amposta

‘El Mussol Verd’ guanya el 40è concurs de tast d’olis de les Terres de l’Ebre de la 29a Fira de l’Oli de Jesús

El premi al millor oli d'oliva verge extra de les DOP fou per a Lacrima-Olea de l'Agrícola i Secció de Crèdit Local de Godall

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’oli d’oliva verge extra ecològic El Mussol Verd de Núria Brull, del Perelló, s’ha proclamat guanyador de la quarantena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, organitzat per la Fira de l’Oli de Jesús. Aquest reconeixement arriba després d’haver obtingut també el primer lloc en la seva categoria, reservada exclusivament als olis ecològics.

El veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya es va donar després d’analitzar les 56 mostres presentades a la fase prèvia. El concurs de tast d’olis i el veredicte del jurat, celebrat a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, marca l’inici de la XXIX Fira de Jesús.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), Premi In Memoriam Joan Rodríguez, va ser per a Lacrima-Olea de l’Agrícola i Secció de Crèdit Local de Godall, seguit de l’Iberolei Farga de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, i l’Aureum Morrut de Soldebre. El guanyador del premi al millor oli d’oliva verge extra va ser Priordei 1789 d’Agro Foods-Comerce de Margalef de Montsant, amb una segona posició per Lacrima Olea Picual de Godall i, en tercer lloc, El Mussol Verd del Perelló.

Pel que fa a la categoria d’oli d’oliva verge extra ecològic, El Mussol Verd del Perelló va encapçalar la classificació, seguit per Identitat Empeltre d’Antoni Beltran d’Horta de Sant Joan, i en tercer lloc, l’oli del Molí del Llarg de l’Agrícola Industrial Forés.

Els tres premis per particulars i de collita pròpia, decidits directament a la fase prèvia, van ser tots del Perelló: el primer per Guillermo Llaó, el segon per Eusebi Margalef i el tercer per Teresa Consol Brull.

José Ramón Vallés, president del certamen, explica: “el concurs de tast és un dels actes més destacats del nostre programa. Amb l’anunci dels guanyadors, també donem les etiquetes als premiats perquè puguin lluir els seus olis a l’Àgora de l’Oli dins del recinte firal”. El lliurament oficial dels premis tindrà lloc durant la 29a edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús, els pròxims 11 i 12 de maig.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -