14.3 C
Amposta

El moviment antitransvasament de l’Ebre té nou himne musical

El més vist

- Advertisement -
‘La força de l’Ebre’ és la nova cançó composta per Pepet i Marieta dedicada al moviment antitransvasament del riu Ebre i que té la voluntat de convertir-se en l’himne de les noves generacions del col·lectiu. El grup, dirigit pel realitzador Mario Pons, ha rodat aquest dissabte al Pont d’Amposta el videoclip del tema, que ha simulat una manifestació en defensa del riu. El rodatge ha aplegat més d’un centenar de persones que han respost a la crida feta per les xarxes socials. La cançó s’estrenarà en el concert commemoratiu previst pel 30 de març, que posarà el punt final a la celebració dels 18 anys de la lluita del moviment.
L’equip del rodatge ha començat a gravar escenes del videoclip amb els integrants del grup de Pepet i Marieta al riu Ebre aquest dissabte al matí. Tot seguit, la gravació s’ha trasllat fins al pont d’Amposta, on s’ha tallat la circulació fins passades la una del migdia. En aquest punt, una multitud de persones s’han posat sota les ordres del director i han escenificat una manifestació.

- Advertisement -

La majoria d’ells portaven les samarretes blaves amb el nus antitransvasament, símbol de la lluita, així com banderes de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). També han cantat incansablement el clam “Lo riu és vida, aigua i sediments”, un altre dels emblemes del moviment. Segons el cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordes, la cançó ‘La força de l’Ebre’ és l’expressió dels 18 anys de lluita que ha donat “identitat” a les Terres de l’Ebre.  “Té molta força i serà fàcil que arribi al jovent perquè té esperit jove”, ha apuntat. De fet, aquest és l’objectiu de la Plataforma, trobar un referent musical per les noves generacions.

La nova cançó s’interpretarà per primera vegada el dissabte 30 de març en el concert que clourà els actes de commemoració dels 18 anys de la a Plataforma en Defensa de l’Ebre, els quals es van iniciar el passat mes de setembre.

Els organitzadors encara no han fet públic el cartell del concert però ja es coneixen alguns dels noms que hi actuaran, com Pepet i Marieta o Joan Rovira. Serà una “gran festa” on hi haurà reivindicacions de les diverses lluites del territori, amb una mostra del teixit cultural – castells, grups de jotes i accions d’entitats-, i, sobretot, molta música.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -