14.3 C
Amposta

El Montsià recull més de 1.500 quilos de brossa d’espais naturals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest passat cap de setmana, dins del Clean Up Challenge, municipis del Montsià han recollit brossa de diferents espais naturals. En total han aconseguit recollir més de 1.500 quilos en dos dies i mig. La Galera, Alcanar, Godall, Masdenverge, Mas de Barberans, la Ràpita, Ulldecona, Sant Jaume d’Enveja i la Sénia son els municipis que s’han sumat a la iniciativa “Convertim el Montsià en la comarca més neta”, tot i que la Sénia fa la recollida aquest pròxim dissabte dia 25.

La marató va començar el divendres a Godall amb una neteja pel poble on van recollir 10 kg. Mentre la jornada de dissabte va començar a la Galera recollint 5 kg de plàstics i a Sant Jaume d’Enveja on van treure 125 kg de brossa. A Ulldecona van netejar el camí de l’Olivar i van recollir 61 kg de residus, mentre que a Alcanar Platja en van extreure uns 200 kg, mentre que a les Cases d’Alcanar en van agafar uns 30 kg de plàstics i microplàstics.

A Masdenverge també es van recollir molts voluminosos durant la neteja a la zona del barranc del poble, entre ells un matalàs, i diversos objectes de metall. En total van retirar 275 kg de brossa. A Mas de Barberans es van agafar més de 400 kg de brossa, entre ells plàstics i grans voluminosos com bidons, neumàtics i fustes.

La Ràpita va ser el municipi en major participació tenint en compte que s’unien dues iniciatives, per un costat la del Montsià Clean Up Challenge i per l’altre la de l’Euroregió Pirineu-Mediterrània, que es feia coincidint amb el “World Clean Up Day”. L’activitat es va fer per la badia dels Alfacs i s’hi van agafar estris de pesca, plàstics i residus de tota mena que van pesar més de 465 kg en total.

El repte Montsià Clean Up Challenge, impulsat pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments de la comarca i el Catalunya Clean Up Challenge, va sorgir per animar a la gent a recollir els residus que es troba a l’entorn i demostrar que agafar un plàstic o una llauna -un acte pot semblar insignificant- quan es generalitza en l’àmbit de comarca té un gran impacte. Com no, el repte també s’ha impulsat per conscienciar a la població que cal ser respectuosa amb el medi i tot allò que l’envolta.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -