14.3 C
Amposta

El Molí de Rafelet de Deltebre, l’únic de tot Espanya que produeix arròs de forma ancestral

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Secció de l’Estació Nàutica de la Ràpita:

El Molí de Rafelet de Deltebre és l’únic molí ancestral que queda a Catalunya i a tot Espanya en funcionament. La manera de treballar d’aquest molí únic és d’ancestral, és a dir, del segle passat. Tot el procés d’elaboració de l’arròs és completament diferent a l’actual.

Empresa és familiar i és dedicada al cultiu i mòlta d’arròs artesanal des de 1910 al cor del Delta de l’Ebre. Els germans Rafel i Teresa representen la tercera generació. La seua passió i el respecte a la tradició familiar, fa que continuïn produint un arròs de molt alta qualitat i unes propietats culinàries excepcionals.

L’avi Rafel va començar l’any 1910 a cultivar arròs i entre 1935-1940, juntament amb el seu fill, van construir un molí d’arròs de fusta i pedra, que actualment encara funciona. Des de l’any 2002, comercialitzen l’arròs amb la marca Molí de Rafelet. A partir d’aquesta data van començar a elaborar arrossos de diferents varietats i sense mescles, seguint tots els coneixements que la família ha anat adquirint al llarg dels anys.

En l’actualitat, Molí de Rafelet elabora arrossos naturals i ecològics, assecats al sol, elaborats seguint el mètode familiar, envasats al buit i acabats d’elaborar. Tot això fa que l’arròs sigui més saludable, fàcil de cuinar, tingui menys temps de cocció, màxima frescor en l’envasat i màxima absorció de sabors i textura del gra. Les varietats d’arrossos naturals que produeixen son:

  • Arròs blanc – bomba, marisma, bahia, carnaroli, especial sushi i gran reserva
  • Arròs integral – bomba i marisma
  • Farina d’arròs

El producte del Molí forma part de la denominació Reserva de la Biosfera i, des de l’any 2008, està catalogat com a Museu de l’arròs, on es fan visites guiades. Per tant, tothom qui ho vulgui pot conèixer les diferents varietats d’arròs i les possibilitats gastronòmiques que ofereixen. Les visites permeten veure tot el procés de l’arròs tal com el feien el segle passat, només fa falta demanar prèviament cita (màxim 10 persones) a través del telèfon 621 33 43 82 o correu electrònic a rafelmargalef@moliderafelet.com.

El programa “De Bon Matí” hem entrevistat aquest dijous a Teresa Margalef, copropietària del Molí de Rafelet:

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -