14.3 C
Amposta

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amplia el termini de les sol·licituds d’ajudes de la PAC

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va firmar el passat dissabte una ordre en què consta l’ampliació del termini, en tot el territori nacional, per a la presentació de la sol·licitud única d’ajudes de la PAC 2020. El termini va començar el dia 1 de febrer i acabava el pròxim 30 d’abril, però davant l’excepcionalitat creada després de la declaració de l’estat d’alarma, es prorroga fins al 15 de maig.

Aquesta prorrogació* és per tal de facilitar als agricultors i ramaders la presentació de la sol·licitud única de la PAC davant l’actual circumstància. Luis Planas, ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, afirma que és una mesura que donarà una major tranquil·litat als beneficiaris de la PAC, restant a l’espera de què la Comissió Europea desenvolupi el reglament comunitari que el prorrogarà fins al 15 de juny.

Una vegada publicat aquest reglament, a Espanya es prendran les mesures necessàries per poder prorrogar el termini en funció de l’evolució de l’estat d’alarma.

El Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), juntament amb les autonomies, impulsa els processos de presentació telemàtica de la sol·licitud única i promou alternatives per aprofitar els mecanismes tecnològics per què la seva presentació i gestió es pugui fer amb normalitat, tot i la restricció dels desplaçaments.

La presentació telemàtica de la sol·licitud la pot efectuar o directament el beneficiat o a través de les entitats col·laboradores. Les autoritats competents de les autonomies proporcionaran les instruccions necessàries. Mitjançant cites telefòniques o qualsevol altra via de comunicació fixada per cada Comunitat Autònoma, els beneficiaris comptaran amb assistència d’organitzacions agràries, entitats financeres, oficines comarcals, etc. per poder realitzar el tràmit de termini.

A més, es prendran les mesures necessàries per què aquest procés de captura telemàtica sigui el més ràpid possible. En cas de no poder complir totes les dades necessàries, es podran completar o corregir posteriorment. D’aquesta manera, es garantirà que les sol·licituds compten amb tota la informació per què els processos de gestió i pagament es desenvolupen amb total normalitat.

Amb tots aquests mecanismes, el govern central busca que tots els agricultors i ramaders d’Espanya puguin presentar la sol·licitud única d’ajudes de la PAC 2020 sense problemes i que comenci el procés per què el futur cobrament d’aquestes es realitzi en els terminis habituals.

Redacció – J. V. G.

 
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -