14.3 C
Amposta

El llaüt Lo Sirgador, primer a recuperar l’activitat després de la pausa pel coronavirus

Els vaixells turístics, optimistes per l'arribada de tutistes, tot i les poques reserves

El més vist

- Advertisement -
Les embarcacions turístiques tornen a navegar pel riu Ebre després de tres mesos amarrats als ports a causa de la pandèmia del coronavirus. El llaüt Lo Sirgador ha estat el primer a recuperar l’activitat i aquest cap de setmana ja ha programat tres sortides. Malgrat que han rebut pocs visitants, el seu responsable s’ha mostrat esperançat davant l’arribada de turistes, un cop tot el país estigui en fase 3. A finals del mes de maig, el sector va denunciar el greuge comparatiu amb altres territoris, com les Illes Canàries, on s’havia permès l’activitat des de la fase 1.
El gerent del llaüt Lo Sirgador, Jordi Domingo, ha explicat que aquest dissabte van organitzar les dues primeres sortides i que en faran una tercera aquest diumenge al matí. Domingo ha reconegut que no els surten els números, perquè les excursions han aplegat pocs visitants. Tot i això, ha assenyalat que els ha servit per arrencar motors, ja que, diu, estaven una mica “rovellats” després de tant de temps sense activitat.

- Advertisement -

“Comencem a treballar amb optimisme, sabem que és un cap de setmana que hi ha molt poca mobilitat i és normal que hi hagi poca gent. Tampoc hem tingut clar fins aquesta setmana si començaven i, per tant, no hem fet molta promoció”, ha expressat el gerent.

Per ara, no han col·locat mampares de metacrilat dins l’embarcació, ja que creuen que no seran necessàries pel fet que no arribaran al 50% de l’aforament permès – el vaixell té capacitat per a 53 viatgers. A més, Domingo ha remarcat que l’activitat es fa a l’aire lliure. Amb tot, les mampares estan preparades per si fes faltar instal·lar-les al centre del llaüt per separar l’espai.

Pel que fa a les mesures higièniques, s’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic, el guia porta una pantalla de protecció i s’ha desinfectat el vaixell. Així mateix, està previst controlar el procés d’embarcament per evitar possibles aglomeracions a l’embarcador de Tortosa.

A la vegada, Domingo s’ha mostrat optimista de cara a la temporada d’estiu i confia que amb la flexibilització de les restriccions “s’animi” l’activitat. “No solem tenir reserves amb molta antelació, però ha trucat gent per preguntar sobre les excursions”, ha afirmat. “Normalment reserven dos o tres dies abans, i fins a mitjans de juliol no s’anima la cosa. Enguany, esperem que s’avanci una mica la temporada, cap a finals de juny”, ha destacat.

També han reprès l’activitat l’empresa Creuers del Delta de l’Ebre, i els creuers Olmos a Deltebre ho faran el cap de setmana que ve. Els Llaguts de Benifallet i d’Ascó tenen previst tornar a treballar a principis de juliol.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -