14.3 C
Amposta

El jurat popular declara no culpable l’acusat de matar un home a Bot l’any 2002

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El jurat popular ha declarat Oleg Makrusin no culpable de la mort d’Alexandre Drianyc l’any 2002 a Bot, a la Terra Alta. Per sis vots a tres, els membres del tribunal han justificat la decisió per la manca de proves i l’absència de testimonis durant la vista oral que hagin corroborat que Makrusin va estrangular la víctima amb una corda enrotllada al coll i lligada a una barra que es feia girar. Tot i això, el jurat popular sí que ha considerat provat que el processat va apallissar la víctima i va cremar el seu vehicle. Amb aquest veredicte el fiscal ha demanat tres anys de presó per un delicte de lesions i dos per un delicte de danys per incendi, tot i que ha admès que concorreria l’absolució per prescripció.

Dijous passat la fiscalia ja va retirar l’acusació per un dels dos crims ocorreguts a Bot (Terra Alta) l’any 2002 durant el judici que s’ha fet a l’Audiència de Tarragona. En el torn de conclusions definitives, el ministeri públic tan sols va mantenir la petició de 22 anys de presó per a l’acusat, Oleg Makrusin, en relació a la mort d’Alexandre Drianyc.

Inicialment, el processat s’enfrontava a 20 anys més de presó pel crim d’un altre individu, Igor Antonievich. El 2011 el processat va esquivar el judici en què es va condemnar Andrej Martjanov a 34 anys i mig de presó per la mort dels dos homes i Egidijus Grizas a nou anys i mig com a còmplice en un dels crims.

Segons el veredicte del jurat popular, el condemnat Martjanov i el processat van colpejar la víctima, Alexandre Drianyc, amb gran intensitat i de forma reiterada a l’interior d’un habitatge del carrer d’Horta, a Bot, i van fracturar-li catorze costelles i el cúbit del braç dret. Tot i això, no ha considerat provat que fos l’acusat qui va clavar-li una ganivetada a l’espatlla i qui va tallar-li el tercer dit de la mà esquerra quan encara era viu.

El jurat ha considerat provat que la víctima va morir per asfíxia després que l’estrangulessin amb una corda enrotllada al coll i lligada a una barra que es va fer girar una desena de vegades, però ha insistit que no hi ha proves ni testimonis que incriminin el processat. Tampoc no han considerat provat que l’acusat llencés el cadàver a un barranc proper a la carretera TV-3031, al mateix municipi de Bot.

Per contra, i donant credibilitat a la declaració d’una testimoni, per set vots a dos el jurat ha conclòs que el processat va cremar el vehicle de la víctima entre uns canyars situats vora el riu Ebre, a prop de Tortosa. El cos el van trobar uns operaris de carreteres el 15 de maig del 2002, gairebé mig any després del crim, en estat momificat.

El fiscal s’aferra a dos delictes

Després que el magistrat hagi dissolt el jurat popular, el fiscal ha manifestat la seva discrepància amb l’objecte del veredicte. Tot i això, i cenyint-se als resultats de la deliberació, el ministeri fiscal ha demanat tres anys de presó per un suposat delicte de lesions i dos anys per un delicte de danys per incendi, així com una indemnització d’un màxim de 45.000 euros. Malgrat això, el fiscal ha admès que concorreria l’absolució per prescripció dels delictes, que és d’un termini de cinc anys.

Per la seva banda, la defensa ha insistit que si l’autoria de la mort no s’ha pogut provar cal absoldre el processat. En cas que se’l condemni per algun dels dos delictes interessats per la fiscalia, però, l’advocat ha demanat que es tingui en compte l’atenuant de dilacions indegudes pels retards que ha patit la causa.

Detingut l’any passat a València

Makrusin va ser empresonat el 19 de gener del 2002 arran de la troballa del primer cadàver, però va quedar en llibertat el 30 de desembre del 2003. Després, la justícia li va perdre la pista. Sobre ell pesaven dues ordres de detenció i ingrés a presó dictades per l’Audiència de Tarragona el 2006 i per un jutjat d’instrucció el 2009. Finalment, el 26 de gener de l’any passat la policia espanyola el va detenir a la ciutat de València. Segons la policia, Makrusin s’havia casat i havia canviat legalment el seu cognom per Kazakaitis, un fet que havia dificultat la seva identificació.

Relacions amb el narcotràfic i amb la màfia russa

El 2011, l’Audiència de Tarragona va condemnar Martjanov a 34 anys i mig de presó per la mort dels dos homes i Egidijus Grizas a nou anys i mig com a còmplice del segon crim. Durant el judici, Marjanov va explicar que s’havia establert el 2001 a Bot amb qui aleshores era la seva parella, una dona que tenia relacions amb la màfia russa i el narcotràfic. La parella, Makrusin i els dos morts vivien plegats en un immoble de Bot. Els dos homes jutjats i condemnats van negar les acusacions i la vista tampoc no va permetre esclarir el mòbil dels crims.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -