14.3 C
Amposta

Alliberament de noranta mil exemplars d’anguila juvenil a les llacunes del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui 29 de maig a les 11.00 hores, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims juntament amb la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, l’empresa pública Forestal Catalana i el Parc Natural del Delta de l’Ebre, participen en l’alliberament de 90.000 exemplars de juvenils d’anguila d’entre 1 i 3 grams de pes, en diverses llacunes del delta de l’Ebre. Aquests exemplars destinats a la repoblació, que procedeixen de conques de fora de Catalunya, són alliberats en les conques dels rius afectats pel Pla de Gestió de l’Anguila Europea.

Els angulons, que procedeixen de l’empresa Valenciana de Acuicultura, seran alliberats en tres indrets diferents del delta de l’Ebre coneguts com la llacuna de l’Aufacada, el Clot de l’Encanyissada i la Finca del Violí. Les llacunes deltaiques constitueixen l’hàbitat natural ideal per al desenvolupament de l’angula abans del seu retorn a la mar, ja com a anguila platejada, per al seu llarg viatge transoceànic fins a la mar dels Sargassos, on farà la posta.

La repoblació s’aplica com una mesura de reforç de la població d’aquesta espècie, permetent així augmentar la proporció d’individus que arribaran a l’estat adult i podran, per tant, migrar i tancar el cicle reproductiu, i constitueix, conjuntament amb altres mesures de gestió, com la lluita contra depredadors al·lòctons o la millora de la connectivitat dels rius (a través de la construcció de passos de peixos), un dels principals eixos d’actuació que han de garantir la recuperació d’una espècie tan emblemàtica del nostres rius com és l’anguila.

Per últim, destacar que el finançament de la repoblació prové dels propis pescadors autoritzats a la pesca d’anguila, els quals anualment han d’aportar una part proporcional a l’import total de les captures, recaptat en concepte dels compromisos assumits en el Pla de Gestió de l’Anguila Europea, aprovat per la Comissió Europea, amb la finalitat de garantir la recuperació de les poblacions d’anguila.

Les entitats autoritzades a la pesca de l’angula són les Confraries de pescadors de Sant Pere de Tortosa , de Sant Joan de Deltebre, Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita i l’Associació de Pescadors Professionals d’Angula de Sant Jaume d’Enveja pel que fa a la zona del delta de l’Ebre, i les confraries de pescadors de Roses, l’Escala i l’Estartit, a les comarques de Girona.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -