14.3 C
Amposta

El gremi d’hotelers de l’Ebre i el Camp critica la “tranquil·litat” del ministre francès en desaconsellar de viatjar a Espanya

Des de la FEHT es lamenta que el sector turístic cada cop ho té més negre i insisteix en la necessitat d’un pla d’ajuts

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) critica la poca cura del ministre francès a l’hora d’aconsellar als francesos que no viatgin a Catalunya i a l’estat espanyol. El gremi d’hotelers no veu “normal” que es llanci aquest missatge amb tanta “tranquil·litat”, donada la poca incidència que ha tingut fins ara la pandèmia a la demarcació. Les decisions que van prenent diferents països, com França i Anglaterra, és un nou cop econòmic per al sector turístic del territori tarragoní que veu desplomar tots els mercats, primer el rus i ara el francès i el britànic, que representen vora un 40% del seu turisme. “Està tot molt complicat, tothom hi està perdent diners”, apunta Xavier Guardià, de la FEHT.

En declaracions a l’ACN, el portaveu de la FEHT i responsable de relacions institucionals, Xavier Guardià, diu que aquests criteris canviants acaben desconcertant el turista que, davant la incertesa, opta finalment per no moure’s. El mercat britànic i el francès són un perfil de turista molt fidel que representa gairebé el 40% dels visitants a la regió.

“El turista anglès, si ve aquí entre set i deu dies, però n’ha d’estar quinze més confinat a casa, no vindrà pas”, afirma. L’ocupació als hotels de la demarcació s’ha desplomat fins a un 90% en un territori que, en un any normal, es trobaria en plena temporada alta. Guardià avisa que el 40% d’hotels que s’han animat a obrir pot anar descendint.

“Tancaran aquells que estan enfocats exclusivament al turisme internacional, com ara l’anglès; els establiments que tenen una clientela més diversificada van mantenint la bandera aixecada, però tothom hi perd diners, l’empresariat fa un esforç brutal”, remarca. “Semblava que s’arreglaria la situació i cada cop anem a pitjor”, lamenta Guardià.

El sector turístic insisteix que, sense un pla d’ajuts de les administracions i l’allargament dels ERTO fins a finals d’any o ja al 2021, els negocis patiran fins a l’extrem de plantejar-se tancar definitivament. Davant la pèrdua del turisme estranger, el territori només pot confiar en el turisme de proximitat de cara a l’agost, si bé ja es dona la temporada per perduda.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -