14.3 C
Amposta

El Govern permet les manifestacions mòbils a les portes de la Diada de l’11 de Setembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Procicat ha aprovat la pròrroga de la majoria de les mesures anti-Covid a Catalunya publicades el divendres passat, dia 3 de setembre. Tot i que, a través d’un informe de l’Agència de Salut Pública, ha aprovat canvis en els criteris reguladors del dret de reunió amb la finalitat de fer compatible el dret de manifestació amb la preservació del dret a la salut, a les portes de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre.

El Govern ha decidit eliminar l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers. No obstant això, se segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents de diferents grups bombolla, així com mantenir un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. L’informe també demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.

S’elimina la limitació de persones en les trobades socials

La nova resolució, que entra en vigor divendres, també elimina la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convinents. No obstant això, el Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.

També s’ha eliminat la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres. Totes dues mesures havien de comptar amb l’aval previ del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D’altra banda, les competicions esportives que es desenvolupin a l’aire lliure en equipaments amb aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim passa d’un 30 a un 40%. A més, en instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d’ara es permet un màxim d’un 30% de l’aforament.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -