14.3 C
Amposta

El govern de Tortosa congela tots els impostos i taxes per al 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa congelarà les ordenances fiscals per al 2020. El govern municipal manté, així, els impostos, taxes i preus públics al mateix nivell de l’exercici anterior. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde d’Hisenda, Fernando Saporta, han remarcat aquest dijous que les ordenances vigents s’ajusten a la realitat actual del municipi i de la seua ciutadania, i que malgrat que el context econòmic siga més favorable (amb una reducció de l’atur de més del 30% durant els últims quatre anys, han recordat), el govern municipal considera que ara no és el moment d’aplicar cap increment als impostos, malgrat que altres ajuntaments opten per aquesta mesura.

Roigé ha assenyalat que les actuals ordenances fiscals de Tortosa són fruit d’un treball continuat de millora de la gestió municipal, que ha permès incrementar els tributs a partir d’haver racionalitzat el padró i haver detectat els contribuents que no estaven al corrent de les seues obligacions: “calia apostar per una política de contenció econòmica i d’estalvi, i a la vegada dur a terme una política fiscal perquè tothom pague el que li pertoca”, ha dit. Un fet que a la vegada ha permès reduir algunes taxes, com la d’escombraries, fins a un 14% en els últims sis anys. A més, ha apuntat que l’increment de l’IPC viscut al llarg dels últims 12 anys (del 19,6%) no s’ha repercutit als impostos que paguen els contribuents, amb la qual cosa la pressió fiscal s’ha vist reduïda.

Per tant, impostos com el de béns immobles (IBI), activitats econòmiques (IAE), plusvàlua (IIVTNU), construccions (ICIO) i circulació de vehicles (IVTM) es mantenen en el mateix valor de l’any passat. Així mateix, les taxes (entre les quals, la d’escombraries) i els preus públics, tampoc incrementen el tipus.

Pel que fa a les bonificacions, l’Ajuntament s’acull “a la pràctica totalitat de les permeses”, ha apuntat Roigé. Entre aquestes hi ha la bonificació del 90% de l’IBI per als titulars o cotituars de família nombrosa i per a domicili habitual; l’exempció de la taxa d’escombraries per a l’habitatge habitual si es disposa d’ingressos anuals inferiors a 1,5 vegades l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i de 2 vegades en cas de convivència; la bonificació del 75% del primer tram de la tarifa d’aigua per a ús domèstic de l’habitatge habitual si es disposa d’ingressos anuals inferiors a l’IRSC; la bonificació en idèntiques condicions per a la tarifa de clavegueram; el descompte del 15% de les taxes de Tortosasport per a usuaris a l’atur i fills de pares aturats, per a famílies nombroses o monoparentals, i per a persones amb diversitat funcional; la bonificació del 50% de la matrícula de l’escola municipal de teatre per a famílies nombroses o monoparentals, per a matriculats en cursos anteriors o per als que tenen dos o més membres inscrits de la unitat de convivència, així com la reducció del 15% de quota mensual per a famílies nombroses o monoparentals, i per als que tenen dos o més membres inscrits, d’aplicació per al segon membre i successiu.

També es bonifica el 95% de la plusvàlua per a transmissions de béns per causa de mort en les quals l’immoble haja sigut l’últim habitatge habitual del causant, o l’exempció de les transmissions amb motiu de la dació en pagament de l’habitatge habitual. Finalment, també queden exempts de pagament de la taxa per drets d’examen els subjectes passius en situació de desocupació que no perceben cap prestació, o els documents per prestacions de serveis socials, inclosa la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -