EbreNotícies

Dos afectats per l’estafa de l’agència de viatges de la Ràpita expliquen el seu cas

La redacció d’Imagina Ràdio ha pogut parlar amb dos dels afectats en el cas de les estafes de l’agència de viatges de Sant Carles de la Ràpita. Tots dos ens han explicat que hi ha casos de tota mena i, fins i tot, tenen un grup de WhatsApp amb el qual es comuniquen moltes de les persones afectades.

Els Mossos d’Esquadra han rebut 30 denúncies on la xifra de l’estafa augmenta fins als 72.000 euros. La propietària d’aquest establiment va ser detinguda fa dues setmanes com a presumpta autora dels fets. Alguns dels afectats no han pogut efectuar els viatges que tenien contractats perquè les reserves s’havien anul·lat sense justificació o no havien estat mai tramitades, malgrat haver sufragat el cost del viatge.

Una de les afectades va ser H. J. Vila, de les Cases d’Alcanar, que ens va informar que ha fet molts viatges contractant els serveis d’aquesta agència i mai li havia succeït res fins ara. A més, ens va explicar que hi ha encara més persones afectades però com coneixen la família de l’estafadora no han presentat cap denúncia. H. J. Vila va encarregar un viatge de 4 dies previst pel 19 de setembre, va pagar totes les despeses del mateix i mai el va poder realitzar. El dia abans va anar a l’agència a buscar tota la documentació necessària però la propietària li va anunciar que no podria fer el viatge contractat i pagat perquè li anava malament el negoci, per tant, tampoc li va tornar els diners. Arran d’aquests fets H. J. Vila va adreçar-se als Mossos d’Esquadra, va presentar denúncia i ara resta a l’espera de què el jutjat la citi a declarar per ratificar la denúncia interposada.

Un altre dels casos que s’ha donat és el duplicat de pagaments de forma injustificada. Un dels afectats per aquest cas és Lorenzo, veí de Benicarló, qui va pagar un viatge de 800 euros, i a diferència d’H. J. Vila, sí que el va poder realitzar. Malgrat això, Lorenzo va veure com l’agència li va prendre 1.600 euros un cop i en uns dies li tornava a cobrar 1.600, que sumats als 800 del preu real del viatge sumaven 4.000 euros. Lorenzo va parlar molts cops amb la propietària i en tot moment li comunicava que no era un error seu, però que malgrat això li retornaria els diners. Totes les insistències no van servir de res i, finalment, va dirigir-se a la Guàrdia Civil amb els extractes del banc per materialitzar la denúncia. Com que els cobraments van ser amb la targeta bancària el mateix banc li va comunicar que li retornaria els diners, tot i que a hores d’ara encara no els ha rebut.

Els Mossos d’Esquadra van detenir la propietària, veïna de la Ràpita de 42 anys i nacionalitat espanyola, que va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta pendent de comparèixer davant l’autoritat judicial competent quan sigui requerida.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close