14.3 C
Amposta

El Govern convertirà l’antiga residència d’avis d’Amposta en un alberg de joventut amb una inversió inicial de 4,5 MEUR

Homrani assegura que l'executiu català seguirà ajudant econòmicament els sectors afectats per les noves restriccions

El més vist

- Advertisement -
El Govern estudia remodelar l’antiga residència d’avis d’Amposta per convertir-la en un alberg de joventut de la Xarxa d’Albergs de Catalunya (Xanascat). El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chackir el Homrani, que ha visitat aquest dissabte les instal·lacions, ha afirmat que l’espai té “potencialitat” per donar resposta a la demanda de turisme familiar i esportiu del delta de l’Ebre. Homrani no ha avançat els terminis per executar el projecte, que està en fase inicial, però ha apuntat que tindrà un cost d’uns 4,5 milions d’euros inicials. A banda, el conseller ha assegurat que seguiran ajudant els sectors afectats, arran de les noves restriccions. “Donarem resposta a l’afectació dels teixits econòmics amb ajudes”, ha dit.
Segons Homrani, l’estudi preliminar indica que el projecte de reconvertir l’antic geriàtric d’Amposta és viable i té moltes possibilitats. “Ara el que ens pertoca és treballar per fer realitat el futur alberg, veiem la potencialitat, les primeres anàlisis donen un nivell de places que ens permet veure que tindrà viabilitat econòmica”, ha subratllat. L’antiga residència es va construir el 1990 i va estar operativa fins fa quatre anys quan es va tancar. L’equipament té 3.025 m2, repartits en sis plantes, i habitacions amb bany propi.

- Advertisement -

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que el nou alberg podria disposar de 250 places. Així, es resoldria el dèficit d’allotjament turístic al municipi i també es donaria resposta a la demanada creixent de turisme esportiu, de natura i familiar a les terres de l’Ebre. “És un edifici que té més de 30 anys, que és aprofitable, al mig del poble i d’una zona de serveis”, ha detallat Tomàs. A més, ha remarcat que des de l’Ajuntament facilitaran que el projecte tiri endavant. El conseller també ha remarcat la “bona sintonia” entre ambdues administracions per posar en marxar la remodelació.

Amb tot, Hormrani no ha avançat els terminis d’execució fins que no es redacti l’informe definitiu. “Seria un error posar terminis, en una situació com la que estem vivint, hem hagut de prioritzar recursos que teníem pensats en certs àmbits per la resposta de la covid-19”, ha afegit. A la vegada, també estudiaran la “complementarietat” del futur alberg amb els equipaments ebrencs per tal d’unir esforços i donar una resposta conjunta a la demanda de grups grans, com ara escoles, per part de les direccions. “La línia de treball dels últims anys és la d’incrementar la inversió de la xarxa d’albergs, perquè tenim molt clar que és un valor que la Generalitat tingui una xarxa d’albergs propis”, ha valorat Homrani.

La xarxa pública d’albergs gestionats per l’Agència Catalana de Joventut (ACJ) té 51 albergs. El nou equipament se sumaria als de Deltebre i Poblenou de Delta (Montsià) i a l’adherit al Xanascat de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Aquest any, els 21 albergs públics del Xanascat han registrat 104.326 pernoctacions que corresponen a 40.692 usuaris. D’aquesta activitat, el 25% procedia del programa ‘ Vacances en família’, el 9,6% del Programa d’activitat Escolars i el 9,4% de les colònies de ‘l’Estiu és teu’.

El govern ajudarà els sectors afectats per les noves restriccions

Preguntat sobre si l’executiu català destinarà noves ajudes per als sectors econòmics i socials afectats per les noves restriccions -acordades aquest divendres-, Homrani ha assenyalat que el Govern ha fet un “esforç molt important” amb els 260 milions d’euros adreçats als autònoms. “De moment estem treballant amb els agents socials i econòmics, i donarem respostes a l’afectació dels teixits econòmics amb ajudes, com ho hem fet des del principi; quan mirem al nostre entorn veiem com els Estats fan passes endavant i a aquí trobem a faltar aquesta passa endavant” ha lamentat Homrani.

En la seva visita institucional a les Terres de l’Ebre, el conseller de Treball també ha participat en l’obertura de la jornada ‘Networking Odisseu, Nova ruralitat, teletreball i TIC’ i ha visitat les instal·lacions del nou centre ocupacional de l’Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament de la comarca del Montsià (APASA) a Santa Bàrbara.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -