14.3 C
Amposta

El Govern aprova el Conveni per la construcció de l’AP-7 a Masdenverge

Segons el conveni aprovat, el Govern de la Generalitat millorarà i potenciarà un total de 16 enllaços viaris de les autopistes AP-7 i AP-2, amb una inversió prevista de 250 milions d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Govern ha aprovat i autoritzat la signatura del conveni que concreta com es desenvoluparan les actuacions recollides en el protocol d’encomanes de gestió pel que fa a la millora de la connectivitat de les autopistes AP-7 i AP-2. Aquestes actuacions sumen una inversió total de 250 milions d’euros per a la construcció de nous accessos de l’AP-7 i l’AP-2 i la millora d’enllaços existents. Un cop l’Estat l’aprovi també, se’n podrà formalitzar la signatura.

Segons el conveni aprovat, el Govern de la Generalitat millorarà i potenciarà un total de 16 enllaços viaris de les autopistes AP-7 i AP-2, amb una inversió prevista de 250 milions d’euros que l’Estat aportarà a la Generalitat mitjançant transferències anuals. Les obres plantejades permetran afavorir l’accessibilitat i la mobilitat en aquests corredors. La Generalitat redactarà els estudis i projectes que concretaran tècnicament aquestes actuacions, alhora que impulsarà i executarà les obres.

Nous enllaços amb l’AP-7, B-40 i la C-55

D’entre els set nous enllaços que es construiran, a les Terres de l’Ebre trobem que es construirà la sortida a l’autopista des de Masdenverge i la seva connexió. A la resta de Catalunya faran nous enllaços amb l’AP-7 com són l’enllaç a la T-315 a Bellissens, l’enllaç a Sant Celoni/l’Obaga, l’enllaç a Banyeres del Penedès, l’enllaç amb la C-51 al Vendrell; i també com a nova contracció es farà la connexió B-40 i la C-55 a Abrera i Olesa de Montserrat i a l’AP-2 hi haurà un nou enllaç a Castelldans.

Millora d’enllaços existents amb l’AP-7

Dels enllaços existents amb l’AP-7, se’n milloraran una desena per incrementar-ne la capacitat i funcionalitat, i s’incorporaran nous moviments d’accés a l’autopista, com són la remodelació de l’enllaç i connexió Girona Nord i Girona Sud; la remodelació enllaç C-35 a Maçanet de la Selva, a diferent nivell, i connexió; la remodelació enllaç C-60 la Roca del Vallès i la seva connexió; l’ampliació de la plataforma entre Montornès i Mollet del Vallès i remodelació de connexions; els accessos a Montmeló-Parets del Vallès i compleció de la connexió amb la C-17 i la C-33; la remodelació de l’enllaç B-30-C-58-N-150 i millora de les seves connexions, la millora de la B-30, entre els quilòmetres 6,8 i 8,2, a Cerdanyola del Vallès; i la remodelació de l’enllaç Vilafranca del Penedès centre i la seva connexió.

Aquest conveni s’emmarca en el protocol que inclou quatre encomanes de gestió de l’Estat a la Generalitat per a l’execució de diverses obres al territori català, amb una inversió de més de 900 milions d’euros. El Govern de la Generalitat ja ha donat el vistiplau a la signatura dels quatre convenis, que concreten el desenvolupament de les actuacions acordades: a més del dels enllaços de l’AP-7 i l’AP-2, els altres acords preveuen la pacificació i integració de l’N-II al Maresme, la construcció d’intercanviadors ferroviaris entre les xarxes d’FGC i de Rodalies, i el pla d’actuacions de millora a l’N-260. L’Estat encara no els ha aprovat definitivament per Consell de Ministres.

Redacció L.P.

  - Anunci -
  - Anunci -

  Més articles

  - Anunci -

  Actualitat

  - Anunci -
  - Anunci -