El Mercat Municipal de Flix (Ribera d’Ebre) acollirà els propers dies 6 i 7 de juliol la cinquena edició de GastroFruitDolç, les jornades dedicades a la cuina professional de postres, pastisseria i creativitat gastronòmica amb la fruita dolça com a gran protagonista. Aquesta cita anual s’ha consolidat com una de les més innovadores de Catalunya en el món dolç i aposta pels ingredients de temporada i de proximitat com a autèntic luxe gastronòmic.
La programació comptarà amb la participació de figures reconegudes com el pastry chef Miquel Guarro, l’emblemàtic Oriol Balaguer i el xef amb estrella Michelin i estrella verda Vicent Guimerà, a més d’altres talents locals i emergents com Pau Carranza, Eva Feliu o Saray Ruiz.

La primera jornada començarà diumenge a les 10.00 h amb una masterclass de Miquel Guarro, seguida per sessions de pastisseria innovadora i saludable amb Eva Feliu i la mirada de gènere i innovació a càrrec de Saray Ruiz. La tarda serà protagonitzada per Oriol Rossell, Llorenç Peral i David del Campo, que portaran a escena bomboneria i xocolata amb un toc creatiu i irreverent.
Dilluns, Oriol Balaguer presentarà bombons amb arròs cruixent de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, mentre que Vicent Guimerà oferirà la seva visió de la cuina dolça de restaurant i Anna Campos recuperarà la memòria pastissera barcelonina. La cloenda anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.
GastroFruitDolç, impulsat per l’Ajuntament de Flix, forma part del projecte ’12 mesos, 12 paisatges’ de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia i neix com a evolució de GastroEbre. El certamen reivindica el talent i la feina dels professionals del territori i vol potenciar la innovació i la promoció agroalimentària de les Terres de l’Ebre.
Redacció M.F



