14.3 C
Amposta

El divulgador científic tortosí Estupinyà explica el secret dels musclos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Pere Estupinyà, divulgador científic i bioquímic, acaba de publicar el llibre A vivir la ciencia, que explica històries sorprenents a partir de petits miracles de la medicina i moltes curiositats que el mateix, com a divulgador científic i a partir d’entrevistes a investigadors interessants, ha anat experimentant.

En una entrevista a Rac1, Estupinyà ha fet cinc cèntims sobre què es pot trobar a la seva última públicació: per exemple, sabies que els musclos de color blanc són femelles i els de color taronja, mascles? I que tenen un sistema immunitari que és capaç d’eliminar tota mena de virus i bacteris?

El tortosí ha anat agrupant els temes en funció de l’emoció que li generen, ja sigui l’esperança, la diversió, la indignació o la sorpresa. A més, al capítol de la preocupació parla de la gran quantitat d’espècies vegetals que estan desapareixent del nostre planeta. I també narra sobre l’evolució humana, en què detalla, entre d’altres coses, que mirant la proporció de mans esquerres o dretanes que hi ha dibuixades a les coves prehistòriques, es pot saber que a totes les cultures hi ha un 10 % d’esquerrans.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -