14.3 C
Amposta

El director de l’ACA veu “legítim” que el Baix Camp reclami el minitransvassament de l’Ebre

Injecten 4 MEUR en l'ampliació de la depuradora de Riudoms

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ACA respon al possible ministransvasament de l’Ebre que demanen sis petits pobles del Baix Camp. Remarca que es tracta d’una decisió pròpia dels municipis afectats i considera “legítim” que busquin alternatives si tenen problemes d’abastament d’aigua. “Si els seus pous no són suficients, existeix un proveïdor en alta a l’àmbit de Tarragona -el CAT-, i legítimament busquen alternatives, és evident que no pots deixar els teus habitants sense aigua, no és res més que això”, ha afirmat el director de l’ACA, Lluís Ridao, aquest divendres, en el marc d’una visita a Riudoms (Baix Camp), on s’han iniciat les obres d’ampliació de la depuradora del municipi, per valor de 4 milions d’euros. Les instal·lacions, que daten de 1992, estaven saturades.

L’estació depuradora d’aigües residuals de Riudoms, al límit de capacitat de tractament, duplicarà l’actual cabal de disseny i passarà dels 1.000 als 2.000 m3/dia. Disposarà de dues línies de tractament amb reducció de nutrients. D’aquesta manera, podrà servei a una població futura de 13.833 habitants equivalents. Les obres consisteixen, a grans trets, en la construcció d’un nou pretractament, un nou reactor biològic i la millora del biològic actual, dos decantadors i una línia de tractament de fangs. La maquinària ja treballa des de fa tres setmanes sobre el terreny en unes obres que duraran tretze mesos, amb previsió d’enllestir l’ampliació a finals de maig del 2022.

Clam contra les renovables

Calvet, que també ha visitat la depurada de Valls on s’hi instal·larà un parc fotovoltaic amb 250 panells, també s’ha referit als moviments de protesta contra la concentració d’energies renovables al país, coincidint en la convocatòria d’aquest diumenge de l’Associació de Micropobles de Catalunya. El conseller ha fet un toc d’atenció, recordant que s’està en una situació d’emergència climàtica. A la vegada, ha recordat que la Ponència d’Energies Renovables ja s’encarrega de vetar aquells projectes que perjudiquen els territoris.

A tall d’exemple, a l’Alt i el Baix Camp, les dues comarques que ha recorregut aquest divendres, s’han presentat set propostes de parcs fotovoltaics a l’Alt Camp, de les quals, quatre han estat considerades viables, una no viable i dues pendents d’avaluació. Per altra banda, al Baix Camp, també hi havia set propostes en fotovoltaica, de les quals dues s’han tombat i cinc resten pendents del pronunciament de la ponència. En energia eòlica, es plantejaven set projectes: quatre inviables, una viable i dues pendents.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, respon a la polèmica pel ministransvassament d’aigua a sis pobles del Baix Camp, diu que “legítimament” busquen alternatives a través del CAT i en fa paral·lelisme amb la situació a la Conca de Barberà.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, remarca que cal prendre consciència de la situació d’emergència climàtica i que la Ponència d’Energies Renovables ja filtra les propostes inviables.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -