14.3 C
Amposta

El despatx ‘Dau Arquitectura’ guanya el concurs per recuperar l’antic convent de les Monges d’Amposta

L'edifici serà la seu d'ESARDI, l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, que podrà continuar creixent en oferta i nombre d’estudiants

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El despatx d’arquitectura ampostí Dau Arquitectura ha guanyat el concurs per restaurar l’antic convent de les Monges d’Amposta amb una proposta de modernisme i modernitat. El nou edifici serà de disseny modern amb una gran obertura al pati central. Tot i mantenir l’estructura i els trets característics, es duran a terme mesures per fer els edificis més sostenibles.

L’edifici serà la seu de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, permetent-li créixer en oferta i nombre d’estudiants. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs ha apuntat que la restauració del convent, la construcció del nou edifici i la recuperació dels carrers adjacents canviaran tot l’entorn: “No només canviarà la configuració de l’edifici sinó de tot l’entorn, ja que el projecte també incorpora la pacificació dels carrers adjacents”. Aquesta reedificació esperen tenir-la enllestida en menys de dos anys.

Els arquitectes tenen uns quatre mesos per a redactar el projecte. Ferran Bonanza, arquitecte del Despatx Dau Arquitectura ha destacat la complexitat del projecte i ha declarat que: “Quan un projecte té tants de condicionants com aquest, per a un arquitecte és un repte i això ens motiva encara més a idear les millors solucions. El projecte ha de tenir en compte que estem a la vora del passeig Canal, que té accessos per a vianants i té trànsit rodat, que té un requeriment funcional  per a una escola, està al mig de la ciutat, té un edifici protegit i està al costat d’un altre edifici emblemàtic i protegit, i tot això, a nosaltres, ens suposa un repte i una motivació”.

D’entre les onze propostes que es van presentar al concurs, cinc han quedat finalistes, i les quatre no guanyadores han rebut un premi de 2.500 euros cadascuna. El despatx guanyador, i encarregat de redactar tot el projecte, ha estat guardonat amb un premi de poc més de 400.000 euros.

Proposta guanyadora del concurs per recuperar i restaurar l’antic convent de les Monges d’Amposta. Dau Arquitectura

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -