14.3 C
Amposta

El Delta de l’Ebre ja nota la caiguda de visitants

El sector turístic de Tarragona espera un mal final de temporada per l'absència del mercat internacional

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La davallada de l’activitat turística a les Terres de l’Ebre, especialment a la zona del Delta, ha estat especialment notòria a partir de l’inici d’aquest mes de setembre. L’Associació d’Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l’Ebre veu amb preocupació com una de les campanyes més dures que es recorden es veu ara estroncada de forma abrupta.

Mentre que en anys anteriors, els caps de setmana i ponts del setembre eren gairebé garantia d’ocupació total, la situació d’enguany és molt diferent. Això fa que molts empresaris es plantegin avançar el tancament de la seva activitat, que anteriorment no arribava fins octubre o novembre. “Les previsions no són tant positives com esperàvem. S’hi suma el factor que tenim molta reserva d’última hora i la incertesa està latent”, reconeix la vicepresidenta de l’entitat, Montse Callau. Una situació, apunta, que afegeix encara més dificultats a la presa de decisions per garantir la viabilitat dels negocis.

Encara sense dades definitives sobre el balanç del mes d’agost, els empresaris turístics del Delta es declaren satisfets pels resultats en el context de les limitacions que ha marcat la pandèmia del coronavirus, especialment, en comparació amb altres territoris. Això, però, en cap cas resultarà suficient per compensar la greu crisi que s’arrossega des de la declaració de l’estat d’alarma a mitjans març. “No salvarem l’any. L’objectiu és minimitzar les pèrdues per generar flux de caixa suficient i mantenir vives les empreses fins temporada vinent”, conclou Callau.

El sector turístic de  Terres de l’Ebre les confia en trencar la mala tendència de tota la temporada en els darrers mesos de l’any. Els empresaris es mostren pessimistes pel que fa al volum d’ocupació de les properes setmanes, en bona mesura per la manca de turisme internacional. Des de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT) calculen que partir de l’octubre tan sols quedarà un 30% d’hotels oberts, un 15% dels quals ja tenen per costum treballar tot l’any. En el cas dels càmpings el percentatge s’espera que sigui una mica superior, però molts dels que esperin clients tan sols treballaran els caps de setmana. Xavier Guardià, portaveu de la FEHT, afirma que quasi no hi ha reserves.

Guardià detalla que de l’aproximadament 60% d’hotels que han obert aquest estiu, un 30% tancarà entre el final del pont de l’Onze de Setembre i finals de mes. Del 30% restant, un 15% és el que habitualment queda obert tot l’any i els altres “aguantaran fins a finals d’octubre per veure si poden pescar alguna cosa”. Si a la Costa Daurada habitualment la temporada s’allargava fins a mitjans d’octubre, enguany la situació ha canviat per l’absència del mercat britànic i dels turistes sèniors d’Alemanya, França i Holanda, que aquest 2020 “ni han vingut ni se’ls espera”. El turisme català i espanyol, que és el que hi ha hagut aquest any per la crisi de la covid-19 començarà a desaparèixer a partir de la setmana que ve, amb l’arrencada del curs escolar.

En el cas dels càmpings, i a diferència dels hotels, “ha obert tothom”. A partir d’ara i fins a finals de mes “aniran tancant els més grans, sobretot perquè treballen amb el mercat europeu”. “Els mitjans aguantaran com puguin fins Halloween, encara que sigui només els caps de setmana”, detalla Guardià. També hi ha un 15% d’establiments que acostuma a treballar tot l’any.

Amb tot, la volatilitat i incertesa de la temporada dificulta fer una previsió de com aniran les reserves. El portaveu de la FEHT assegura que a dia d’avui són molt baixes i no confia gaire que revifin, “però dependrà de com estigui la gent i de la situació sanitària a les escoles”. L’esperança rau en reserves d’última hora, si bé enguany “tothom sap que l’ocupació és molt baixa i que hi ha places”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -