14.3 C
Amposta

El Cor La Lira Ampostina oferirà el concert que clourà el seu 20è aniversari el 17 de desembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Dissabte, 17 de desembre, a les vuit del vespre a l’Auditori Octavi Ruiz de La Lira Ampostina, se celebrarà el concert que clourà el 20è aniversari del cor La Lira Ampostina. El concert és un viatge pels 20 anys d’història de la formació, amb obres significatives de cada un dels anys, una mostra de la trajectòria del cor i de les vivències de les i dels seus cantaires. Ben segur que serà un concert magnífic i emotiu.

El cor

El cor La Lira Ampostina és una formació nascuda la primavera del 2002. La Societat, al llarg de la seua història, ha comptat amb diferents formacions corals que no han tingut continuïtat, però l’actual cor ja compleix 20 anys d’existència aquest any 2022, sota la direcció ininterrompuda de Núria Francino Murgadas. El cor participa de la vida musical i cultural de la ciutat en els actes de la Festa del Mercat, cada mes de maig, a la missa de Festa Major i de Santa Cecília, i ofereix diferents concerts durant l’any, oberts a tota la ciutadania. També realitza intercanvis amb diferents cors d’arreu del país, per tal d’enriquir el repertori, la cultura coral i establir lligams amb altres formacions, i col·labora amb la banda de l’entitat en concerts i espectacles, com per exemple els musicals i òperes “El fantasma de l’òpera”, “Carmen”, “Mar i cel” o “L’Elixir d’amor”.

L’any 2017 el cor celebrava el seu 15è aniversari amb un concert dedicat a compositors de Terres de l’Ebre. Durant el confinament del 2020 el cor participà en la iniciativa de Sant Jordi impulsada per la FCEC, amb un cant conjunt de l’Oració al Senyor Sant Jordi, gravat pels cantaires des de les seues cases. No serà fins el març de 2021 que el cor reprendrà la seua activitat, amb un concert dins del Cicle de Música Sacra de Tortosa, el 29 de març a la catedral de Santa Maria de la ciutat. Durant el mateix any el cor va realitzar diferents concerts per reprendre l’activitat social i cultural després del llarg període d’inactivitat obligada. Al mes de juny de 2021 el cor oferí un concert a l’Església Vella de Corbera d’Ebre, dins dels actes del Vi solidari “Tots sumem”, per ajudar l’associació Jeroni de Moragas. L’any 2022, any del 20è aniversari, el cor el va encetar interpretant la cantata ‘Un infantó ens naixia’, de J.S. Bach, acompanyat d’una orquestra de cambra de la Societat. A la primevera estrenà la cantata ‘La llegenda de Sant Jordi’, de Raimon Romaní, juntament amb el cor de l’alumnat de l’Escola de La Lira i un conjunt instumental.

Cartell del concert del 20è aniversari del Cor La Lira Ampostina
Programa del concert del 20è aniversari del Cor La Lira Ampostina

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -