14.3 C
Amposta

El COPATE organitza un fòrum sobre els reptes i les oportunitats que representa la Covid-19 per a la Reserva de la Biosfera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) organitza un fòrum formatiu, adreçat a les empreses acreditades amb la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera, que analitzarà els reptes i les oportunitats que suposa per la Reserva la pandèmia de la Covid-19. Concretament, el fòrum tindrà lloc el dimecres 20 de gener a partir de les sis de la tarda i es durà a terme per via telemàtica. “La crisi sanitària que patim fa que la ciutadania prengui més consciència de la importància de consumir productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat, així com que aposte més per destinacions turístiques de natura i en espais poc massificats. I, en aquest sentit, la crisi de la Covid-19 és una oportunitat per la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

Pel que fa als ponents que participaran en el fòrum formatiu, que porta per títol ‘Reptes i oportunitats per a la Reserva de la Biosfera en l’era post-Covid19’, seran el director de la càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro; el responsable de Recerca de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, Francesc Romagosa i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol. Els estudis d’evolució de la demanda turística realitzats fins ara constaten que les zones amb menor densitat de població i amb un turisme lligat a la natura han estat més resilients. “El turisme sostenible és un motor de creixement econòmic territorial”, ha dit Alginet.

El vicepresident del COPATE i responsable de l’àrea de la Reserva de la Biosfera, Ferran Rosich, obrirà el fòrum i la cloenda anirà a càrrec del president, Joan Alginet. L’objectiu de les jornades formatives que organitza el COPATE és establir un espai permanent de col·laboració públicoprivada. “El fòrum és un espai de trobada entre les empreses acreditades amb la marca i l’ens gestor de la Reserva per tal de crear sinergies de treball conjunt”, ha assenyalat Rosich.

Actualment, hi ha prop de 160 empreses acreditades amb la marca Reserva de la Biosfera, un distintiu que permet traslladar el reconeixement internacional que ha fet la Unesco a les Terres de l’Ebre, als actius del territori. El 65% dels productes adherits corresponen a empreses del sector agroalimentari, mentre que gairebé un 30% són serveis vinculats al turisme sostenible i de proximitat. La resta de productes són de tipus artesanal o vinculats a la producció manufacturada.

Redacció – E. C.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -