14.3 C
Amposta

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià programa el Cicle d’Eines pels Municipis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), a través del seu projecte Custòdia per Desenvolupament, organitza el Cicle d’Eines pels Municipis. Es tracta d’un cicle de jornades que servirà per apropar idees suggerents, casos reals i oportunitats que la conservació de la natura pot oferir als municipis. Unes jornades adreçades a persones tècniques del món local i d’entitats de custòdia del territori i representants polítics d’institucions locals.

La programació tindrà lloc entre els mesos de març i maig i inclourà tres propostes de caràcter divers. Una visita de camp i dues jornades que es faran: una a la comarca del Baix Ebre i l’altra a la del Montsià. El cicle vol que el públic a qui es dirigeix vegi les oportunitats de la custòdia del territori i de com tenir una governança més alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) recollits a l’Agenda 2030. La primera de les jornades tindrà lloc el 3 de març i consistirà en un viatge de familiarització; la següent serà el 31 de març i s’abordarà com garantir el finançament estable per la conservació de la natura; finalment, l’última jornada del cicle serà el 5 de maig i tractarà sobre iniciatives de salut i natura des de l’administració local.

A Catalunya hi ha 63 entitats de custòdia del territori, 7 de les quals a les Terres de l’Ebre que treballen, com totes, per la conservació de la natura. En l’àmbit territorial, hi ha deu acords de custòdia al Montsià i tretze al Baix Ebre i l’objectiu d’aquestes jornades és també crear punts de trobada i sinergies entre les parts que poden contribuir a la protecció de la nostra natura i cultura.

Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Consell Comarcal del Baix Ebre; el Consell Comarcal del Montsià i amb la col·laboració de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN).

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -