El Consell Regulador de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre tancarà el pròxim 12 d’octubre la Ruta de la Sega amb la celebració del I Concurs Nacional d’Arròs DOP del Delta de l’Ebre, una iniciativa que vol reivindicar la cuina tradicional del territori i retre homenatge als productes del rebost ebrenc.
La Ruta de la Sega ha recorregut enguany set municipis deltaics, on s’han recreat les festes tradicionals de la sega de l’arròs. El globus aerostàtic amb la vela de la Federació de DOP-IGP ha estat el fil conductor de totes les celebracions, ajudant a promocionar els productes amb segell de qualitat, especialment l’arròs amb denominació d’origen.
En la jornada de cloenda, a més de l’últim enlairament del globus, es posarà l’accent en la gastronomia popular i la memòria culinària del Delta, amb la participació dels projectes ‘Gastrosàvies’ i ‘Herois del Rebost’ de SOM Gastronomia. Tal com han explicat des del Consell, l’objectiu és recuperar receptes tradicionals d’arròs que han passat de generació en generació.
En esta primera edició, el concurs recrearà una recepta històrica de La Lupe, cuinera i arrossera del Delta, anomenada “Arròs del Delta”, elaborada amb productes criats i cultivats a casa.
L’activitat compta amb la col·laboració de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya i Infosa, productora de la sal del Delta. Totes elles contribueixen a reivindicar la cuina local i el patrimoni gastronòmic ebrenc dins de l’any de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia.
Redacció