14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre nega que hagi autoritzat la implantació d’una planta de biometà a Campredó

L'ens indica que estan "obligats" a respondre les consultes fetes per empreses i administracions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal del Baix Ebre nega que hagi autoritzat la implantació d’una planta de biometà projectada a Campredó, al municipi de Tortosa. De fet, l’ens indica que l’informe inicial presentat a Genia Bioenergy sobre la seva implantació, es detalla que és l’Ajuntament de l’Aldea qui té les competències per decidir si permet fer la connexió a la seva xarxa de sanejament. L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, va assegurar que el consell hauria ja presentat a l’empresa “un informe de connexió d’aigües residuals” sense avisar prèviament al consistori aldeà. El president del consell comarcal, Antoni Gilabert, ha afirmat que qualsevol empresa o administració els pot fer una consulta i que tenen “l’obligació de contestar-la“.

En aquest sentit, Gilabert ha apuntat que se’ls “va fer una consulta sobre la capacitat de la depuradora i es va contestar dins del termini estipulat“. “Aquest tipus de consultes són habituals, com les realitzades per empreses com Kronospan o Florette per establir-se al territori“, afegeixen en un comunicat. A més, també han sol·licitat més informació a la companyia per elaborar un “informe final que tingui en compte totes les qüestions tècniques“.

Des de l’ens comarcal, també assenyalen que les al·legacions i el seguiment sobre la implantació de la planta de biogàs són competència del consistori de l’Aldea i de la Generalitat. “No podem prendre decisions en lloc de l’Ajuntament de l’Aldea. La decisió de fer la connexió o no a les aigües residuals del seu municipi correspon a l’Ajuntament“, reiteren.

ACN

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -