14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre elabora el full de ruta fins al 2025

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha informat en Consell d’Alcaldes que s’ha començat a treballar en la redacció del Pla d’Actuació Comarcal (PAC) per al període 2022-2025, un programa quadriennal que estableix els serveis, les activitats i les obres que s’han de dur a terme en l’àmbit de les competències assignades. Es tracta d’un document que és el full de ruta de l’ens comarcal i que substituirà l’actual PAC (2018-2021). “Aquest document establirà les línies estratègiques de l’administració comarcal, així com les voluntats, els valors i els eixos estratègics que han de moure l’acció de govern els pròxims anys i han de contribuir a recuperar l’activitat després de la crisi de la Covid-19”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha plantejat als alcaldes i alcaldesses que facin les seues aportacions al PAC que s’aprovarà durant el primer semestre de l’any.

La Llei d’Organització Comarcal de Catalunya determina que els consells comarcals han d’elaborar un Programa d’Actuació Comarcal que ha d’incloure serveis, activitats i obres, així com la manera d’acomplir-los, els mecanismes de coordinació amb els municipis i la previsió de recursos necessaris per a finançar les actuacions.

Durant el Consell d’Alcaldes també s’ha informat de la previsió del contracte programa amb el departament de Drets Socials (per al període 2022-2025), que inclourà el finançament del 75% del servei per part de la Generalitat.

Un altre dels temes que s’ha tractat en la reunió ha estat el protocol de la liquidació de costos de serveis de gestió dels residus del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).

Finalment, ha participat en el primer Consell d’Alcaldes de 2022, que s’ha celebrat de forma telemàtica, la coordinadora del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, que ha presentat el projecte ‘Dones a les Terres de l’Ebre’ i el programa ‘Temps per cures’. Pel que fa al projecte ‘Dones a les Terres de l’Ebre’ pretén reconèixer i visibilitzar les dones nascudes abans de 1947. Quant al programa ‘Temps per cures’, es tracta d’un servei de cangur públic, adreçat a menors de 14 anys fora de l’horari escolar per tal de facilitar la conciliació familiar.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -