14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre aprovarà un pressupost de 18 milions d’euros per al 2020

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El pressupost comarcal del Baix Ebre per a l’exercici 2020 serà de 18.050.368,17 euros, el que significa un increment del 7,09% respecte de l’exercici 2019. Un pressupost que demà divendres es debatrà en sessió plenària i que aposta per la contenció de la despesa. El conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni; el vicepresident segon del Consell, Jordi Jordan i el president de l’ens, Xavier Faura, han presentat avui el pressupost 2020. “Portarem al ple un pressupost de contenció de la despesa, que garanteix la prestació de serveis a les persones i que pretén equilibrar la balança econòmica amb les aportacions d’altres administracions”, ha explicat Faura.

La partida més important dels ingressos és la de les transferències corrents, que puja un total de 16.710.230,11 euros, amb un increment del 5,81% respecte al 2019 i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments, ha explicat el conseller comarcal d’Hisenda. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

També s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas un 38% i puja un total de 907.360,98 euros. “Millorarem les estacions depuradores d’aigües residuals i encarregarem la redacció dels projectes de les depuradores de Paüls, Campredó i Bítem, així com la modificació de la de l’Ametlla de Mar”, ha manifestat Gaseni.

Pel que fa al pressupost d’inversions serà d’1.126.598,06, un 38% superiors a les del 2019. L’execució de l’obra de la Via Verda del Carrilet (556.965,06 euros); l’enllumenat de la Via Verda al tram de Roquetes (90.000 euros) i l’arranjament de l’antiga estació de Camarles per a pisos d’emergència social (61.500 euros) són els principals projectes. “L’adequació de la Via Verda del Carrilet ja estava prevista en el pressupost d’enguany però no s’havia executat i és aquest govern qui l’ha impulsat i la farà realitat”, ha apuntat el vicepresident del Consell.

Concretament es convertirà en Via Verda un tram de 7,2 quilòmetres de longitud, de l’antic traçat del Carrilet comprès entre la rotonda de la C-42, a la vora de l’antiga bòbila d’Anguera i el pont de l’autopista AP-7, a l’Aldea. “Aquesta actuació encaixa amb l’objectiu de fomentar el turisme per generar ocupació i convertir el Baix Ebre en una destinació cicloturística de referència”, ha assenyalat Jordan, que també ha destacat que el pressupost comarcal  centra les prioritats en les actuacions de l’àmbit social i el foment de l’ocupació perquè el pacte de govern entre Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre es fixa com a principals línies de treball la creació d’ocupació, la dinamització econòmica de tots els municipis del Baix Ebre i evitar el despoblament.

Quant a la conversió en Via Verda de l’antic traçat del Carrilet, el projecte rebrà una subvenció del fons FEDER de 212.000 euros i una altra del departament d’Empresa, de 212.000 euros. “Hem treballat i seguirem treballant per aconseguir un increment de les transferències pressupostàries d’altres administracions, per tal d’equilibrar la balança econòmica del Consell i, en aquest sentit, ja hem aconseguit una major aportació econòmica per part de la Diputació”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Faura també ha avançat que per a l’exercici del 2021, el Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), que servirà per a finançar l’ampliació de la seu i millorar-ne l’eficiència energètica. I per al 2020 s’ha demanat un projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), Ebre Bioterritori, que suposarà una inversió per al territori de 3,5 milions d’euros.

Serveis als ajuntaments

Una de les novetats que incorpora el pressupost de 2020 consisteix a incrementar els serveis tècnics que el Consell presta als ajuntaments amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats plantejades pels municipis. Aquests serveis seran: arquitectura i urbanisme, informàtica (un tècnic en transparència i administració electrònica) i contractació pública. La nova llei de contractació pública fa que els ajuntaments més petits necessiten un assessorament especialitzat per tal de poder donar resposta a les demandes de la ciutadania. “Des del Consell ajudarem els municipis a prestar aquests serveis perquè els ajuntaments de tots els municipis del Baix Ebre ofereixen a la ciutadania un servei adequat i evitem així el despoblament de les zones rurals”, ha dit Faura.

D’altra banda, el pressupost del 2020 manté la gestió del servei de transport escolar col·lectiu, els ajuts individuals de desplaçament, menjador i per l’adquisició de llibres escolars, així com la gestió dels menjadors de les escoles de Remolins i La Mercè.

Finalment, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 248.770 euros, de tal manera que el pressupost consolidat per a 2020 puja a 18.299.138,17 euros, un 6,89% superior al del 2019.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -