14.3 C
Amposta

El Consell Comarcal del Baix Ebre aconsegueix 1,4M d’euros en ajudes des de l’Àrea de Transició Energètica

Gràcies a Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE) i els propis serveis tècnics del Consell, han aconseguit apropar recursos tècnics i econòmics per implementar mesures eficients i respectuoses per a medi ambient

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal és l’encarregat de cohesionar i liderar les polítiques amb els pobles de la comarca quant a sostenibilitat, és per això que, gràcies a Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE) i els propis serveis tècnics del Consell, ha aconseguit apropar recursos tècnics i econòmics per implementar mesures eficients i respectuoses per al medi ambient. D’aquesta manera, “es garanteix que tothom tingui accés a les ajudes i que es compti amb un bon equipament públic per afrontar els reptes que ens presenta el canvi climàtic i estos 1,4M d’euros, que s’han pogut aconseguir, són un bon exemple de la feina feta” ha explicat Antoni Gilabert, president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’ens de la comarca just tanca la primera fase de l’OCTE que suma 1,4M d’euros en subvencions per a diversos projectes als municipis de la comarca per adequar equipaments municipals, per convertir espais en refugis climàtics, millorar l’eficiència energètica o la construcció d’espais verds i carrils bici repartides arreu del Baix Ebre, que rebrà un total de 2,3M d’Euros; entre tots els projectes presentats a través del Consell Comarcal i els que ho han fet amb els seus propis recursos. El percentatge de subvenció varia segons la mida del municipi, del 95 % del cost subvencionable dels municipis de menys de 1000 habitants, el 90 % dels municipis entre 1000 i 5000 habitants, el 85 % en els municipis entre 5.000 i 20.000 habitants o el 80 % en els municipis de més de 20.000 habitants. 

D’altra banda, el Consell Comarcal també ha incorporat dos nous vehicles elèctrics, per reduir la petjada de carboni en visites dels tècnics als municipis i desplaçaments institucionals. “Amb la renovació de la flota volem liderar el camí cap a la sostenibilitat, reduint les emissions de CO2 i els costos operatius a llarg termini, gràcies a l’estalvi de combustible” explica Gilabert.

Les subvencions aconseguides i l’impuls de la segona fase de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, aprovat en el ple de maig, marca la voluntat política del Consell Comarcal cap a un model de desenvolupament sostenible capdavanter que beneficiï tant el medi ambient com els seus veïns” defensa Gilabert. Un model energètic distribuït i descentralitzat, contribuint als objectius del pla del Govern de Catalunya de generar el 50% d’energies renovables el 2030 i aconseguir la neutralitat de carboni el 2050.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -