14.3 C
Amposta

El confinament comarcal continua a partir de dilluns, segons TV3

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El programa Els Matins de TV3 ha avançat aquest dijous al matí que el confinament comarcal seguirà a partir del dilluns, dia 19 d’abril. Des del Govern s’estava estudiant la possibilitat de canviar el confinament per vegueries o regions sanitàries, una demanda molt reivindicada des de les Terres de l’Ebre. Malgrat això, TV3 ha confirmat que, almenys, durant una setmana més Catalunya tindrà en vigor el confinament comarcal.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va visitar dimecres les Terres de l’Ebre, on va assegurar a les agrupacions empresarials i a l’Ajuntament de Tortosa que el confinament comarcal podria acabar aviat, però de moment sembla que queda una mica més lluny del que s’esperava. Un dels motius podria ser perquè les dades epidemiològiques no estan mostrant canvis notables. Sembla que els índex no han empitjorat tant com s’esperava després de la Setmana Santa, però tampoc estan millorant.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sàmper ha explicat que des de fa dies s’estan estudiant possibles noves demarcacions territorials diferents de les comarques que permetin prendre decisions diferents en funció del territori i tenint en compte la seua situació epidemiològica. Com a exemple per impulsar un confinament “diferent” del comarcal ha parlat del cas de les Terres de l’Ebre, una regió que té “molt controlada” la pandèmia. “Es pot generar una injustícia volent que les mesures siguin iguals (que a la resta del territori)”, ha afirmat.

Sobre les dificultats que pot comportar per a la gent entendre els límits de les vegueries o les regions sanitàries a l’hora de desplaçar-se, ha admès que caldrà fer “molta pedagogia”. Amb tot, ha afegit la possible solució serà millor per a la població perquè seria un espai més esponjat i la gent es podria moure més.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -