14.3 C
Amposta

El celler de la Terra Alta, Herència Altés, presenta el seu primer dolç, un vi amb vuit anys de criança

"Verema Tardana" és un 100% garnatxa blanca i el celler n'ha fet una tirada molt reduïda, de només 500 ampolles

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa anys que el catàleg d’Herència Altés (Terra Alta) inclou blancs, negres i rosats. Però ara, per primera vegada, ja s’hi pot sumar el seu primer vi dolç: Verema Tardana. Es tracta d’un 100% garnatxa blanca, d’un color ambre brillant i molt particular, especialment, perquè es tracta d’un dolç de llarga criança.

El Verema Tardana es va veremar ara fa just 8 anys, el 7 de novembre del 2013. Després de la ventilació i la fermentació, va estar primer cinc anys en bóta de roure francès i 3 anys més en ampolla. Tal com explica Núria Altés, propietària del celler, “el Verema Tardana s’ha fet gran al nostre costat i, ara, després de vuit anys evolucionant a la bóta del racó del celler, el tenim a punt per sortir al carrer i endolcir-nos la memòria i els sentits”.

En nas, aquest nou dolç desperta notes de pell de taronja deshidratada, caramel, avellana i herbes mediterrànies, mentre que en boca és, a la vegada, fresc i untuós amb un punt d’acidesa. “És un dolç que sorprèn perquè s’allunya d’aquells vins dolços embafosos que tots recordem i, tot i la seva dolçor, manté un punt de frescor, essència de la garnatxa blanca”, comenta Núria Altés.

Des del celler recomanen maridar-lo amb dolços tradicionals de la Terra Alta, com el cóc d’avellana o les casquetes de confitura i també amb xocolata negra de, com a mínim, 80% de cacau. La tirada del Verema Tardana és molt reduïda —de només 500 ampolles— i es pot adquirir per 29,50 € al mateix celler ubicat a la Finca El Grau (Coll Del Moro), N-420 quilòmetre 798 de Gandesa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -