14.3 C
Amposta

El Casal Francesc Llop de Campredó acull l’exposició “Murs amb records, memòria del silenci”

L'exposició dels grafits de Batalla de l'Ebre estarà exposada fins al 30 de juliol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquests dies dins el cicle Ebre, Art i Patrimoni organitzat pel Museu de les Terres de l’Ebre, durant el 15 de juliol i 15 setembre, el Consorci del Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre realitza una exposició sobre els grafits de la Batalla de l’Ebre i postguerra.

La inauguració serà aquest divendres 15 de juliol a les 19:00 hores al Casal Francesc Llop, situat a l’ EMD de Campredó i, estarà exposada a aquest centre fins al 30 de juliol. Segons el director del COMEBE, Batiste Forcadell,” s’ha elegit Campredó per fer la inauguració d’aquesta exposició per diversos motius: En primer lloc, perquè és un de l’escenari on es va iniciar la Batalla de l’Ebre. Concretament, el front sud amb la gran quantitat de baixes humanes va provocar aquella ofensiva intentant travessar el riu Ebre per Campredó“, recordant tot seguit “que Campredó té un conjunt de grafits museïtzats a la Torre Font de Quinto duts a terme pels voluntaris que formaven part de la XIV Brigada Internacional“.

L’exposició dels grafits de Batalla de l’Ebre anomenada “Murs Amb Memòria. Records del Silenci” busca recuperar la memòria històrica respecte al conjunt de grafits que es van dibuixar durant el període convuls de la Guerra Civil i postguerra, dins de l’epicentre de la Batalla d’Ebre, que encara perduren a les Terres de l’Ebre. Conjunt de grafits fet pels dos bàndols com a forma d’expressió artística i de plasmar la realitat en què vivien aquells soldats i voluntaris més a lluny del camp de batalla.Dins d’aquesta exposició trobem grafits dibuixats a la paret com el cas de la Torre de la Font de Quinto, anagrames de sindicats com el cas de Caseres o Corbera, o el curiós “No Fumar” escrit als refugis antiaeris de Flix”, sense oblidat la simbologia de les tropes rebels del jou i les fletxes.

Cal recordar, que els grafits són manifestacions artístiques que poden ser escrits, dibuixos o ambdós a la vegada. Manifestacions artístiques que es realitzen en llocs públics com per exemple: parets, finestres, carrers, places, pilastres, monument, etc. I encara que poden tenir una temàtica molt diversa predomina la política-reivindicativa i de protesta.Per acabar, el director del COMEBE, ha assenyalat” que a partir de l’1 agost fins al 15 de setembre aquesta exposició es podrà veure al Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera. I més endavant espera portar-la a tots municipis que s’han trobat grafits”

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -