14.3 C
Amposta

El Carnaval arriba a Tortosa, amb Mig Camí, Ferreries i Santa Clara com a principals espais de la festa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dijous, festivitat de Dijous Llarder, arranca una de les setmanes més especials del calendari anual, la del Carnestoltes. El 20 de febrer a partir de les 17 h, l’esplanada de l’ermita de Mig Camí acollirà la tradicional baldanada popular del Dijous Llarder, oberta a tota la ciutadania.

Només dos dies després, dissabte 22, està previst un dels actes més destacats: la rua de Carnaval, que organitza des de fa 39 anys l’associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent. Enguany s’hi preveuen algunes novetats: el lloc de concentració estarà situat a l’avinguda Catalunya, a la confluència amb el carrer València, al davant de l’antic cinema Montepio. Allà, a partir de les 17 h, hi haurà xocolatada per als més menuts i els membres del jurat aprofitaran per valorar les disfresses de tots els participants a la rua posterior. A les 18 h, el rei Carnestoltes farà el pregó des del balcó de la casa Camós i posteriorment, a les 18.30 h, començarà la desfilada des d’aquest punt fins al pavelló poliesportiu de l’estadi, on tindrà lloc el lliurament de premis.

En total s’hi repartiran 1.150 euros en metàl·lic així com més d’una desena d’obsequis i trofeus. Es premiaran les tres millors comparses d’adults, les tres millors comparses infantils, les tres millors disfresses infantils, la millor disfressa d’adult, la millor disfressa de parella, la millor disfressa de nadó, la millor carrossa i el millor cotxe engalanat. En aquesta ocasió també s’incorpora un premi a la millor disfressa d’una mascota.

Aquest dimarts, el regidor del barri de Ferreries, Ximo Martorell, i dos membres de l’organització de l’associació de veïns de Ferreries, Miquel Audí i Lisardo Garcia, han explicat els detalls dels actes. L’any passat es calcula que a la rua hi van prendre part al voltant d’un miler de persones disfressades.

D’altra banda, des del divendres i fins al dimarts, coincidint amb el carnaval de Ferreries, el parc de Lluís Companys comptarà amb diverses atraccions de fira per als més menuts. En aquest sentit, Ximo Martorell ha explicat que el matí del dissabte, d’11 a 14 h, aquestes atraccions funcionaran sense llums i sense música, pensant en els xiquets que han d’evitar estímuls visuals i sonors.

El detall dels premis per a les millors disfresses es pot consultar al bloc de l’associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent aquí.

Passat el cap de setmana, l’activitat del Carnaval es traslladarà a l’altra banda del riu: com és tradicional, el Calvari de Santa Clara acollirà l’enterrament de la sardina, amb una sardinada popular i carxofes per tothom, organitzada per l’associació de veïns del barri. Serà el dimarts 25 de febrer, a partir de les 20 h.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -